Прочетен: 1862 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 18.06.2009 11:06
Като усвоите правилата на електронния маркетинг.
Кой са те?
1.Търговията по Интернет е 90% продукт и 10% възприятие .
2.Фокусирайте се върху ползите и не забравяйте , че клиентите купуват ползи и доказателства. Те търсят да има нещо полезно за тях.
3. Бъдете първи или предложете нещо различно на клиентите от досега съществуващото. Бъдете различен. Имайте собствен стил.
4. Бъдете конкурентни и агресивни – като предлагате повече продукти, като предлагате по-евтино, или предоставяте някакви допълнителни ползи.
5. Разработете обективна конкурентна стратегия .
6. Не забравяйте ,че възвращаемостта в Интернет бизнеса е в дългосрочен план.
7. Вашите клиенти са и вашия екип по продажбите . Възнаградете ги с търпение, такт и благодарност.
8. Партньорските сайтове също са вашия екип по-продажбите. Умният им избор може да увеличи значително продажбите.
9. Изучавайте и анализирайте клиентските сайтове
10. Бъдете гъвкави и динамични. Не бързо , а веднага посрещайте и задоволявайте исканията на клиентите.
11. Непрекъснато обновявайте и разнообразявайте политиката по продажбите.
12. Събирайте статистика за целия ход на работа и развитие на сайта .Талкувайте данните , анализирайте ги и правете планове за развитие.
13. Непрекъсната промяна и предоставяне на нещо ново за клиентите. Създавайте интерес и предоставяйте ползи.
14. Използвайте правилото на Парето 80/ 20 . Правило обусловено от живота, 80% от резултатите идват от 20% от задачите. Изучете и се съсредоточете върху тези 20%.
15. Използвайте добре подбран и ефективен екип.
16. Прецизирайте процеса на работата от гледна точка на клиента- вход, избор, поръчка, доставка.
17.Непрекъснато преглеждайте четирите основни стълба на маркетинга.
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски