Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 18:23 - Напитки с име като "Каквото и да е" и "Без Значение"
Автор: ivantodorov83 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1803 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 28.08.2009 18:23


Случвало ли ви е се е да сте на кафе и когато ви попитат какво ще искате за пиене да отговаряте нещо от типа на „каквото и да е” или „без значение”? Ако сте били в такава ситуация трябва да знаете, че не сте сами. След такъв отговор на сервитьорът/ сервитьорката им остава само да гадаят какво искате.

image

 

Креативен начин да се справи с този проблем е намерила една компания от Сингапур, която въведе две нови марки безалкохолни напитки преди две седмици - "Каквото и да е" (Anything) и „Без Значение” (Whatever). „Каквото и да е” e газирана и се предлага в шест вкуса (Cola with Lemon, Apple, Fizz Up, Lemon, Root Beer). ”Без Значение” е негазирана напитка и се продава също в шест вкуса (Ice Lemon tea, Peach Tea, Jasmine Green Tea, White Grape tea, Apple Tea, Chrysanthemum tea).Изненадата за потребителите не свършва само с това, че ще получат напитка, а в това, че не знаят каква е на вкус. Има само два типа кена за двете напитки без да се уточнява вкусът обаче. Съставките на етикета се най- общи: вода, захар, разрешени овкусители, разрешени оцветители, ектрат от чай, плодов концентрат. Ако се съди по шума, който се вдигна при въвеждането на напитките тинейджърите приемат с въодушевление новия продукт.

Страхотна идея според мен, която би работила и за големи компании производители на напитки и то от гледна точка на това, че ще се шуми покрай името им. Какво мислите?



Тагове:   напитки,   каквото,


Гласувай:
3



1. kathy - :))
28.08.2009 18:32
Хаха.. Страшно готино! И без това рядко знаем какво точно искаме. Или ако знаем в последствие може да се окаже, че сме недоволни от избора си :)). Но при наличието на ефект изненада, нещата изглеждат доста свежо! :)) Явно "Каквото и да е" понякога е печелившия избор! :)
цитирай
2. theladybird - Супер! Идейката ми харесва, всички ...
28.08.2009 19:56
Супер! Идейката ми харесва, всички имаме моменти когата се двоумим или триомим какво да си поръчаме, а така се решава проблема.
цитирай
Търсене

Архив