Прочетен: 915 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 07.07.2009 22:51
Как кое - лицето ти след бръснене. Както знаеш и сам, то понякога има кофти навика да се зачервява и да щипе след бръснене.
В по-тежките случаи вероятно ти се иска дори да си пъхнеш главата в камерата или да се намажеш с нейния фон-дьо-тен - толкова червено-горещо е всичко.
Всичко това се получава заради не добре подържана кожа на лицето и може много лесно да се справиш с него.
Караме го по ред.
Почистване на лицето
Миенето на лицето не е достатъчно, за съжаление. Веднъж седмично можеш да измиваш лицето си с ексфолиант, който премахва най-горния слой на кожата и така намалява вероятността косъмчетата да почнат да растат навътре.
Можеш да си вземеш сапун с такива частици, ако не искаш да имаш специален гел за лице, макар че не виждаме защо толкова се дърпаш.
Мъжката козметика, си е мъжка козметика и можеш да си я ползваш без никакви скрупули.
Крем за лице
Трябва ти, защото омекотява не само кожата на лицето, а и самите косъмчета. При следващото бръснене няма да имаш чувството, че косиш тръстиката, а ще се обръснеш за една песен време.
Подходящи продукти
В зависимост от вида на брадата ти трябва да използваш различни продукти. Ако имаш тънка или нормална брада, ти е достатъчна класическата пяна за бръснене.
Ако си с по-твърда брада обаче, за теб са по-подходящи геловете.
Самобръсначките с по-голям брой ножчета също са за по-дебелите бради. Ако твоята не е такава, няма смисъл да я тормозиш.
Не пропускай последния етап с лосиона за след бръснене. Затваря порите и предпазва именно от възпаления, причинени от праха навън.
Ако положението с дразненето и паренето е много сериозно, пробвай да си смениш козметиката и самобръсначката, може да става въпрос и за лека алергия.
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски