Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2009 12:00 - В Дубай ще оживеят високо технологични динозаври!
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 570 Коментари: 0 Гласове:
0



В Дубай започва строителството на грандиозен тематичен парк на динозаврите "Неспокойна планета" (Restless Planet) с площ от 46 хиляди квадратни метра. Пътешествието в този парк на ужасни гущери, по уверението на неговите създатели, ще бъде повече от увлекателно и автентично, отколкото когато и да било. Затова бил събран отбор от превъзходни предприемачи. По мнението на специалистите, това е най-добрият от всички комерсиални проекти по пресъздаването на облика на динозаврите въз основа на последните открития и най-съвременни идеи.

За да изглеждат зверовете реалистично, в проекта са поканени учени от Лондонският музей на естествознанието. Освен това консултант на проекта е палеонтолога Джек Хорнър от университета на Монтана, който е бил съветник на Стивън Спилбърг в работата му над филма "Джурасик парк". Отначало на посетителите ще покажат "големият взрив", раждането на Земята, образуването на планините и океаните. На зрителите на шоуто ще представят сменящи се земетресения, изригвания на вулкани, пейзажи с падащи метеорити върху планетата и накрая ще покажат Земята в епохата на динозаврите. В парка "Неспокойна планета" ще живеят 109 робота, построени по образ и подобие на повече от четиридесет вида динозаври. Гущерите малко ще се отличават от живите, благодарение на вградените сензори и пневматични системи. За да останат задълго спомените в посетителите на парка, динозаврите са програмирани да взаимодействат с хората.

Костите и съчлененията на динозаврите ще съответствуват максимално на палеонтологичните данни и биомеханика. Окраската на животните ще бъде изпълнена въз основа на последните научни представи. Изготвените от алуминий, стомана, шперплат, полиуретанова пяна и силикон машини с електроника ще трябва да направят тези създания повече от "живи". Освен това огромните създания ще наблюдават посетителите, като например тиранозавърът ще оглежда преминаващ човек и отправя погледа си към него. Това трябва да подсили в туриста впечатлението, че той действително е в ролята на потенциална закуска.

Паркът "Неспокойна планета" се явява част от най-крупният дубайски проект в ултрасъвременният район City of Arabia. И, разбира се, паркът ще се окаже едно от главните "увлечения" на града. Цената на проекта е $1.1 милиарда, а откриването на парка е предвидено в края на 2009 г.



Тагове:   Дубай,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив