Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2009 14:00 - Хитрини за евтино море
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
2



Чужденците хвърлиха в ужас хотелиери и търговци по морето с 1001 хитрини за евтин плаж. Любимият номер на германците е да засипват туроператорите с жалби срещу обслужването. Например за студени пържоли или ревящ багер под прозореца. Така гостите отбиват от цените след шумни скандали на гърба на персонала. Повечето чуждоземци бойкотират до дупка платените шезлонги в Слънчев бряг. Те дебнат някой да стане или пък си влачат собствени чадъри.

В същото време през нощта руснаци и британци редовно си организират състезания по надпиване. Странните коктейли и мургавият секс са хитът сред тийнейджърите от Европа, които идват на плаж у нас.

"Вдигнали сме ръце от чужденците. Картина от 12 лева им се струва скъпа. Искат я за пет", скубе си косите художник от арт центъра на Несебър.

На 15 минути дотам ходи градски автобус. Срещу левче, колкото е и новата цена на билетчето в столицата. В рейса с интернационален пълнеж всеки си цака като поп. Възрастен руснак настоява, че продавачката на билети го е измамила, и упорито си търси двата лева ресто. "Върнах ти ги бе, тулуп", не се дава младата дама. Толкова е убедена, че братушката я крънка, че хич и не се опитва да му се обяснява на руски език.

Туристите в Слънчев бряг тая година май са ни объркали с Турция. Пазарят се навсякъде и за всичко - от бирата в ресторанта до дрехите в мола на Слънчев бряг. Луксозният комплекс се рекламира от миската Росица Иванова. С пълни чанти от билбордовете тя изкушава туристите да поразвържат малко кесии. След ескалаторите в един от спортните магазини впечатление прави немец със скъсани до неузнаваемост маратонки. Емблемата на "Пума" е вкопчила нокти и едва се държи на краката му, но ариецът не се решава да се поохарчи за нови. Цената от 140 лева го изстрелва обратно, откъдето е дошъл. Взима две-три стъпала на ескалатора за едно. На улицата, успоредна на плажа, човекът си купува булдозерки срещу 35 лева. Продавачката му прави 5 лева отстъпка, защото от нея си взема и плажната кърпа. Хавлиите с цветовете на Манчестър Юнайтед, Ферари, националния отбор на Германия или просто с морски мотиви вървят за десетачка. Което е с два лева по-евтино от софийските магазини. Кърпата се постила върху шезлонг за 6 лева.

Ако оборудвате пластмасовото легло с чадър, то пърженето само за няколко часа на плажа излиза всичко на всичко 12 кинта. На другия ден упражнението се повтаря. За седмица само за да ползвате слънцето, което уж грее еднакво безплатно за всички народни, излиза около 200 лева. Аритметиката е точна, защото, след като отидете да обядвате, следобед пак ще трябва да си цакате. Пък и дори да си носите храна, трудно се издържа при 35 градуса на сянка без поне едно ставане.

Скандинавците и немците обаче обявиха тотален бойкот на търговците на тен. Още щом момчето с червената чантичка на пояса се приближи и се опита да ги сурвака, чуждоземците правят гримаса на отвращение и хукват за плажни чадъри. А те се продават на всеки ъгъл. Струват само една петърбероновка, но пазят сянка през цялата почивка. Проблематично после се оказва мястото, където да се бодне това своеобразно знаме на бунта срещу системата. Причината е, че с всяка година гратис ивицата между пясъка и морето става все по-тясна и вече е заприличала на горска пътечка.

Единствените балъци на шезлонгите са Русия, Англия и разбира се България. Няколко нашенци се изхитриха и пробиха системата на плажен контрол, разказват концесионери. Тя се състои в лист хартия, върху който заетите места се зачеркват като за кинопрожекция. Ако издебнете момента, в който шезлонгът се освободи и не е отметнат в тетрадката - 100% ще си спестите парите за вечерята.


Тагове:   море,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Архив