Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2009 15:00 - МЯСТОТО В САМОЛЕТА МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
0



Самолетната катастрофа на турския самолет в Амстердам изглежда потвърждава теорията, че най-сигурните места в съвременните самолети са близо до аварийния изход над крилата.

Корпусът на Боинг-737, най-популярният самолет за кратки разстояния, се разцепи на две места при катастрофата вчера на летището в Амстердам, но далеч от крилата.
Частта от корпуса между крилата е подсилена от стоманена кутия, така че има по-малка вероятност пътниците там да бъдат ударени от летящи парчета метал или други отломки.
Освен това седящите близо до изходите могат да избягат по-бързо, а когато има пожар, всяка секунда е от значение, отбелязва "Таймс".
Вестникът припомня, че в катастрофата през 1995 г. на самолет на "Американ еърлайнс" в Колумбия, при която загинаха 159 души, четиримата оцелели са седели в сектора над крилата.
Проучване на университета в Гринуич е установило, че пътниците с места до петия ред от изхода имат по-голям шанс да се спасят от огъня, а след шестия ред вероятността да загинат е далеч по-голяма от вероятността да оцелеят.
До неотдавна се смяташе, че пътниците имат най-голям шанс да оцелеят, ако седят възможно по-назад в самолета. Тази теория спечели популярност след най-голямата самолетна катастрофа в света, когато Боинг-747 се разби в планина в Япония през 1985 г. и 520 души загинаха. Четиримата оцелели седяха на четирите реда най-отзад.


Тагове:   място,   може,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив