Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2009 22:00 - Нова система за безопасност при BMW
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Напоследък автомобилните производители въвеждат все нови и нови интелигентни системи в помощ на водача и безопасността на пътниците.
Такива системи могат да контролират степента на умора у водача, да следят за мъртвите зони извън неговата видимост, сами да задействат спирачната система при заплаха и др. Сега поредна висока технология пуска BMW, която ще подпомага безопасността на пътниците.

Системата е дело на специалистите от Баварската фирма и техни колеги от Мюнхенския Технически университет.  Тази система пречи вратите на колата да се отварят в неподходящо за това време. 

Във вратите са поместени специални датчици които могат да открият евентуална приближаваща опасност. В системата влиза и така наречения акселерометър, който може да определи при отварянето на вратите на какво разстояние е опасността, както и скоростта с която се приближава. В случай на опасност системата блокира вратите и те не могат да се отворят. 

Тази система ще помага да се предотвратяват сравнително често срещаните аварии с „отнасяне” на внезапно отворила се врата от преминаващ наблизо друг автомобил. 

Първите модели на BMW оборудвани с новата система ще се появят в серийно производство още през тази година.


Тагове:   BMW,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив