Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2009 20:30 - ВОЛЕН ДА СИ КАЖЕ ЗА ЩАТСКИТЕ БАЗИ
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 1531 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 
Напоследък Волен Сидеров категорично и на висок глас декларира, че ”Атака” ще играе в един отбор с ГЕРБ. Но не казва нищо за натовските бази, срещу които до вчера протестира по площадите. А очевидно ГЕРБ разчитат на евроатлантическото сътрудничество, което вече 9 години няма алтернатива за българската външна политика.

Има ли промяна в позицията на ”Атака”? Този въпрос явно не е сред любимите за Сидеров, който тези дни дава много интервюта, но все пропуска ясния отговор за ”Ново село” и ”Безмер”.

Защото хората добре помнят как на централния площад в Сливен на 22 март 2006 г. бе проведен първият у нас национален митинг на ”Атака” срещу американските бази. Лично Волен клейми янките от специална трибуна, аплодиран от своите симпатизанти, повечето от които са докарани с автобуси от други градове. След Сливен подобни митинги се проведоха в Ямбол и още няколко близки до полигона селища. Активисти на партията обикаляха и селата в региона, плашейки хората с лошите американци. Кулминацията на кампанията бе в столицата, където атакистите направиха истински цирк, опитвайки се да стигнат до щатското посолство в дните преди посещението на бившия шеф на американската дипломация Кондолиза Райс.

Въпреки шумните панаири на ”Атака” хората в региона приеха базите. Оказа се, че на полигона ”Ново село” янките тренират преди всичко боеве в градски условия, където се използват само леки оръжия. На всичко отгоре компютрите са повече от автоматите, които стрелят с халосни патрони. За замърсяване на околната среда не може и дума да става. Спуканите стени на къщи от силни гърмежи останаха патент само на българските учения с танкове и артилерия.

В момента в ”Ново село” има около стотина американски военни, които се обслужват от още толкова цивилни нашенци срещу 1600 лева средна заплата! След по-малко от две години US-рейнджъритe трябва да станат 2500, а на моменти може да достигнати 5000 души. Броят на нашите работници, ангажирани по строителството и обслужването на базите, ще е четирицифрен. Както и възнагражденията им. Истината е, че от няколко месеца има истинска борба кой да работи при американците. Гурбетчии масово се връщат от чужбина и морето с надеждата да намерят препитание в базите. Който не вярва, може да пита Емил Енчев, кмет на село Мокрен, чиято канцелария отдавна е заприличала на приемна в бюрото по труда.

Със сигурност едно от първите посещения на новия военен министър Николай Младенов това лято ще бъде точно на полигона ”Ново село”. Апропо, самият избор на Младенов за министър на отбраната ясно показва желанието на Бойко Борисов евроатлантическото сътрудничество да бъде приоритет за новото българско правителство. Не е изключено на ВИП- деня за гости планираното българо-американско учение занятие това лято да наблюдава и самият премиер. И тук идва голямата въпросителна.

След като заяви подкрепа за новия кабинет, Волен Сидеров е длъжен да отговори и на въпроса дали още иска да изгони от България американските бази. Най-добре да го каже пак на площада пред хората.



Тагове:   база,   Ново село,   Мокрен,


Гласувай:
1



1. tolstoist - Вън всякакви заблудени военни
29.07.2009 09:16
Жалко колко сте слепи и безумни светски творения на злото.А Волен ще си мълчи сега защото е един от Вас.Жалки манипулатори и човекоубийци сте всички.
цитирай
2. анонимен - besobrasiyta niamat karai
30.07.2009 07:27
kakvoto i da stane v balgariy niama mysto sa chujdi voiski .makar i na niakoi da plashtat golemi saplati,dokato naroda gladuva
цитирай
Търсене

Архив