Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2009 15:00 - Обявяват плейбека извън закона?
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Държавната Дума на Русия (руското Народно събрание), текат четения по законопроект за въвеждане под отговорност за пеене на запис (плейбек) по време на концерти.

Предложението е внесено за разглеждане от заместник-председателката на Държавната дума Любов Слиска.

На заседание, на което е обсъждан въпросът за законодателното обезпечение на борбата с производството и разпространението на фалшифицирана продукция в РФ, Слиска е заявила, че "в закона за защита правата на потребителите трябва да се внесе поправка: пеенето на записа, който ни предлагат на концертите – също е фалшифицирана продукция и затова трябва да се наказва".

Любов Слиска е заявила, че изменение в закона може да бъде прието още на есенната сесия, предава "Интерфакс". По-рано, за приемане на такова решение е настоявал и певецът-депутат Йосиф Кобзон.

Според парламентаристи, в случай на пеене на запис по време на концерти, слушателите трябва да бъдат предупреждавани по-рано, съобщава РИА "Новости".

"Потребителят трябва да знае на какъв концерт отива, ще бъде ли изпълнението "наживо" или на сцената пред него ще се разиграва вече записана музика" - смята заместник-председателката. Тя добавя, че трябва да има и разлика в цените на билетите в зависимост от изпълнението.

Най-големия скандал свързан с пеенето на плейбек вместо наживо, се разрази миналия октомври, на церемонията на наградите "Q". Тогава Елтън Джон (Elton John) обвини Мадона (Madonna), че мами феновете си като пее на запис.

Сър Елтън Джон се изказа рязко за Мадона, номинирана в категорията "най-добро изпълнение наживо": "Всеки, който просто си мърда устните на сцената, когато вие плащате 75 лири, за да го видите, трябва да се разстрелва" - заяви категорично той, визирайки цените на билетите за световното турне на Мадона Reinvention tour.

Тогава говорителката на певицата незабавно реагира на нападките, като отрече, че Мадона пее на запис.

Междувременно, пеенето на "плейбек", когато изпълнителят само отваря уста и всичко е записано, вече почти е в миналото. Сега по-популярен е новият вид "плейбек", когато записан глас на певеца, е акомпаниран от група наживо. Това създава пълна илюзия за лайв-концерт.



Тагове:   ОБЯВЯВАТ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив