За този блог
Гласове: 1359
Постинг
26.08.2009 21:31 -
Мозък от маймуна
Автор: ivantodorov83
Категория: Други
Прочетен: 1858 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 27.08.2009 07:20
Прочетен: 1858 Коментари: 3 Гласове:
0
Последна промяна: 27.08.2009 07:20
Мозъкът от маймуна е известен деликатес в Китай. Практиката да се яде мозък от маймуна, се дължи на вярванията, че лекува импотентност.
Не само хората го ядат. Два вида шимпанзета се хранят с негоза натрупване на мазнини.
Най-разспространената версия за приготвяне на мозък от маймуна е, че в някои ресторанти има маси със специална дупка по средата.Живата маймуна се прикрепя неподвижно под масата, а върха на черепа и се отстранява с нож. Главата, коята се подава на повърхноста на масата, служи като купа. Сипва се ликьор в нея и се смесва с мозъка. Тогава клиентите започват да откъсват части от мозъка и го яда, докато под масата живата маймуна агонизира. Въпреки, че звучи ужасно има данни, че тази практика съществува.
Да направим мозък от зъб
Човешкият мозък прилича на интернет
Холограми, Вселената и... човешкият мозъ...
Човешкият мозък прилича на интернет
Холограми, Вселената и... човешкият мозъ...
Следващ постинг
Предишен постинг
1-2 такива ресторанти, които по настояване на Световната здравна организация май и те вече са закрити. Тоест практиката не съществува.
цитирайТия са за разстрел, изроди. Аз съм за изгаряне на клада и на ресторантьорите и на клиентите, не само консумиращите го, ами и тези от съседните маси, който присъстват...
цитирайТъй като ти е интересно да пишеш по тази тема ти пожелавам, да отидеш там и да опиташ менюто.Ако и останеш там, сигурно ще повишиш интелектуалното ниво на китаеца.:))
цитирайТърсене
Блогрол
1. Форумът на WizardNote
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски