Повече от сто години учени и детективи се опитват да разберат кой е злодеят, заклал и разчленил пет жени в лондонския квартал Уайтчапъл.
Нови научни тестове доказват, че мистериозният сериен убиец с прозвището Джак Изкормвача не е мъж, а жена.
Откритието е направено чрез усъвършенствана техника за ДНК анализ, с която са изследвани писмата, изпращани от психопата на полицията.
Професор Йън Файндли е разработил технология, с която изпреварва тази на полицията. „Тяхната техника има нужда от 200 до 500 човешки клетки, за да се направи профил на убиеца, докато на нашата й е необходима само една клетка”, обяснява проф. Файндли.
Той изследвал секрет от слюнката под печата на плика от писмото, адресирано до д-р Оупъншоу(то съдържа подробности около убийствата, които само убиецът би могъл да знае).
Учените успяват да направят частичен ДНК профил на Изкормвача. Той не бил достатъчно пълен, за да даде яснота около индивидуалността на психопата, но разкритието му било шокиращо.
"Използвахме най-съвършената техника в света за проучване на такива следи, тя не дава пълна представа за убиеца, но е почте сто процента ясно, че тези клетки са на жена", добавя проф. Файндли.
Изкормвача започва да убива между август и ноември 1888г. в тъмните улици на Източен Лондон.
Полицията организира акция за залавянето му, но без успех. Пет проститутки са нарязани на парчета. В един момент психопатът изчезва и престава да убива.
Скотланд Ярд намира 600 писма, за които се смята, че са от убиеца. Повечето обаче се оказват фалшиви. Едно от писмата, изпратено до д-р Оупъншоу, разкрива подробности, които само убиецът може да знае.
Фредерик Абърлайн е детективът, който водил разследването по случая навремето. Той също винаги е смятал, че серийният убиец е жена. Изводите му са на базата на свидетелски показания за убийството на жертвата Мери Кели. След смъртта й, убиецът избягал в нейните дрехи и шала й.
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски