Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 22:34 - Шокиращо разкритие: Джак Изкормвача е жена
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 3054 Коментари: 4 Гласове:
1



Повече от сто години учени и детективи се опитват да разберат кой е злодеят, заклал и разчленил пет жени в лондонския квартал Уайтчапъл.

image  

Нови научни тестове доказват, че мистериозният сериен убиец с прозвището Джак Изкормвача не е мъж, а жена.

Откритието е направено чрез усъвършенствана техника за ДНК анализ, с която са изследвани писмата, изпращани от психопата на полицията.

Професор Йън Файндли е разработил технология, с която изпреварва тази на полицията. „Тяхната техника има нужда от 200 до 500 човешки клетки, за да се направи профил на убиеца, докато на нашата й е необходима само една клетка”, обяснява проф. Файндли.

Той изследвал секрет от слюнката под печата на плика от писмото, адресирано до д-р Оупъншоу(то съдържа подробности около убийствата, които само убиецът би могъл да знае).

image  

Учените успяват да направят частичен ДНК профил на Изкормвача. Той не бил достатъчно пълен, за да даде яснота около индивидуалността на психопата, но разкритието му било шокиращо.

"Използвахме най-съвършената техника в света за проучване на такива следи, тя не дава пълна представа за убиеца, но е почте сто процента ясно, че тези клетки са на жена", добавя проф. Файндли.

Изкормвача започва да убива между август и ноември 1888г. в тъмните улици на Източен Лондон.

Полицията организира акция за залавянето му, но без успех. Пет проститутки са нарязани на парчета. В един момент психопатът изчезва и престава да убива.

Скотланд Ярд намира 600 писма, за които се смята, че са от убиеца. Повечето обаче се оказват фалшиви. Едно от писмата, изпратено до д-р Оупъншоу, разкрива подробности, които само убиецът може да знае.

Фредерик Абърлайн е детективът, който водил разследването по случая навремето. Той също винаги е смятал, че серийният убиец е жена. Изводите му са на базата на свидетелски показания за убийството на жертвата Мери Кели. След смъртта й, убиецът избягал в нейните дрехи и шала й.




Гласувай:
1



1. dorichela - А не може ли слюнката да е на някоя от ...
31.08.2009 22:37
А не може ли слюнката да е на някоя от жертвите... Това не е солидно доказателство,че е жена. Някой дали се е сетил да провери...
цитирай
2. ivantodorov83 - И защо да е на някоя от жертвите.
31.08.2009 22:40
Тогава не е имало технологии от рода на ДНК тестове.
цитирай
3. dorichela - Може да е на жертвите именно, за да ...
31.08.2009 22:59
Може да е на жертвите именно, за да прикрие следите си.. Знам ли... Просто ми стана интересно, как досега не са го открили
цитирай
4. ivantodorov83 - Няма оттърване от правосъдието :)))
31.08.2009 23:09
Те намериха убиеца на праисторическия човек - Туци, че Джак изкормвача ли няма да намерят. Почакайте само няколко хиляди години и това ще стане. :)))
цитирай
Търсене

Архив