За този блог
Гласове: 1359
Постинг
01.09.2009 10:12 -
Още няколко рецепти за микровълнова
МАРУЛЯ С ШУНКА И ЯЙЦЕ
Време за приготвяне: 5 минути
5 порции
Продукти:
150г шунка
5 яйца
30г масло
1 маруля
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете маслото в съд подходящ за микровълнова печка и го поставете за около 1 минута в нея.
2. Нарежете на едри парчета шунката, разбийте яйцата в отделна купа и сложете при тях шунката.
3. Добавете сол и черен пипер на вкус.
4. Измийте добре листата от марулята и ги напълнете със сместа, като ги наредите в разтопеното масло.
5. Печете заедно 3 минути, оставете да изстинат и сервирате.
РУЛО ОТ ШУНКА С ЦЕЛИНА
5 порции
Продукти:
5 фини резени шунка
250г глава от целина
1 чаена лъжичка дребно нарязан магданоз
зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре целината и я нарежете на малки парченца.
2. Подправете я със зехтин, сол, черен пипер и нарязания магданоз.
3. Разделете на 5 приготвената смес и разпределете върху всяко парче шунка.
4. Завийте на руло и разрежете на две.
5. Сложете рулата върху плато и ги поставете в микровълновата фурна за 1 минута.
6. Оставете в покой още 1 минута и сервирайте.
ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ С БЕКОН И СИРЕНЕ
Продукти:
5 големи картофа
20 мл растително масло
30г краве масло
70г топено сирене
50г кашкавал
100г бекон
10 мл прясно мляко
скилидка чесън
1/3 връзка магданоз
1/2 глава лук или 2 стръка зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Измийте и обелете картофите.
2. Набодете ги на много места с вилица, натрийте ги със растително масло и наредете в подходяща тавичка за микровълнова фурна.
3. Готвите на 600 W около 15 минути без да покривате, докато картофите омекнат.
4. Оставят се да изстинат за 5-10минути.
5. След това отрязвате капачета на картофите и издълбавате вътрешността с лъжичка.
6. Издълбаното намачквате с маслото, топеното сирене, млякото и дребно нарязания магданоз.
7. Отделно дребно нарязаният бекон , чесъна и 1 чаена лъжичка растително олио го готвите на МАХ за около 3 минути.
8. Прибавяте дребно нарязания лук и настъргания кашкавал.
9. Обърквате сместа добре.
10. 1/2 от сместа с бекона изсипете към картофената смес и двете ги обърквате добре.
11. Пълните с нея издълбаните картофи, а отгоре ръсите с останалата смес от бекона.
12. Напълнените картофи се поставяте в подходяща тавичка за микровълнова фурна и готвите 3 минути на МАХ без да покривате.
ДОМАТЕНА СУПА
Продукти:
800г домати
20 мл растително масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
70мл бульон(пилешки или зеленчуков)
1 чаена лъжичка захар
Начин на приготвяне:
1. Срежете доматите – сложете микровълновата печка на функция микровълни и 600 W – поставете доматите за 5 минути, докато люспите могат да бъдат махнати.
2. Обелете доматите и ги пасирайте.
3. Нарежете лука на дребно, стрийте скилидките чесън, прибавете растителното масло към тях.
4. Сложете в плитка чиния и поставете в микровълновата печка на функция микровълни и 600 W за 3-4 минути, без да покривате.
5. Прибавете доматите и нарязания на ситно морков, покрийте и гответе 4-5 минути при 600 W.
6. Добавете захарта и разбъркайте.
7. Покрийте още веднъж и гответе 8-10 минути при 600 W.
8. Разбърквайте сместа докато стане хомогенна.
9. Залейте с бульона и гответе 5-6 минути при 600 W без да покривате.
Време за приготвяне: 5 минути
5 порции
Продукти:
150г шунка
5 яйца
30г масло
1 маруля
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете маслото в съд подходящ за микровълнова печка и го поставете за около 1 минута в нея.
2. Нарежете на едри парчета шунката, разбийте яйцата в отделна купа и сложете при тях шунката.
3. Добавете сол и черен пипер на вкус.
4. Измийте добре листата от марулята и ги напълнете със сместа, като ги наредите в разтопеното масло.
5. Печете заедно 3 минути, оставете да изстинат и сервирате.
РУЛО ОТ ШУНКА С ЦЕЛИНА
5 порции
Продукти:
5 фини резени шунка
250г глава от целина
1 чаена лъжичка дребно нарязан магданоз
зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре целината и я нарежете на малки парченца.
2. Подправете я със зехтин, сол, черен пипер и нарязания магданоз.
3. Разделете на 5 приготвената смес и разпределете върху всяко парче шунка.
4. Завийте на руло и разрежете на две.
5. Сложете рулата върху плато и ги поставете в микровълновата фурна за 1 минута.
6. Оставете в покой още 1 минута и сервирайте.
ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ С БЕКОН И СИРЕНЕ
Продукти:
5 големи картофа
20 мл растително масло
30г краве масло
70г топено сирене
50г кашкавал
100г бекон
10 мл прясно мляко
скилидка чесън
1/3 връзка магданоз
1/2 глава лук или 2 стръка зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Измийте и обелете картофите.
2. Набодете ги на много места с вилица, натрийте ги със растително масло и наредете в подходяща тавичка за микровълнова фурна.
3. Готвите на 600 W около 15 минути без да покривате, докато картофите омекнат.
4. Оставят се да изстинат за 5-10минути.
5. След това отрязвате капачета на картофите и издълбавате вътрешността с лъжичка.
6. Издълбаното намачквате с маслото, топеното сирене, млякото и дребно нарязания магданоз.
7. Отделно дребно нарязаният бекон , чесъна и 1 чаена лъжичка растително олио го готвите на МАХ за около 3 минути.
8. Прибавяте дребно нарязания лук и настъргания кашкавал.
9. Обърквате сместа добре.
10. 1/2 от сместа с бекона изсипете към картофената смес и двете ги обърквате добре.
11. Пълните с нея издълбаните картофи, а отгоре ръсите с останалата смес от бекона.
12. Напълнените картофи се поставяте в подходяща тавичка за микровълнова фурна и готвите 3 минути на МАХ без да покривате.
ДОМАТЕНА СУПА
Продукти:
800г домати
20 мл растително масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
70мл бульон(пилешки или зеленчуков)
1 чаена лъжичка захар
Начин на приготвяне:
1. Срежете доматите – сложете микровълновата печка на функция микровълни и 600 W – поставете доматите за 5 минути, докато люспите могат да бъдат махнати.
2. Обелете доматите и ги пасирайте.
3. Нарежете лука на дребно, стрийте скилидките чесън, прибавете растителното масло към тях.
4. Сложете в плитка чиния и поставете в микровълновата печка на функция микровълни и 600 W за 3-4 минути, без да покривате.
5. Прибавете доматите и нарязания на ситно морков, покрийте и гответе 4-5 минути при 600 W.
6. Добавете захарта и разбъркайте.
7. Покрийте още веднъж и гответе 8-10 минути при 600 W.
8. Разбърквайте сместа докато стане хомогенна.
9. Залейте с бульона и гответе 5-6 минути при 600 W без да покривате.
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Форумът на WizardNote
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски