Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2009 10:12 - Още няколко рецепти за микровълнова
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 750 Коментари: 0 Гласове:
0



МАРУЛЯ С ШУНКА И ЯЙЦЕ

Време за приготвяне: 5 минути
5 порции

Продукти:

150г шунка
5 яйца
30г масло
1 маруля
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете маслото в съд подходящ за микровълнова печка и го поставете за около 1 минута в нея.
2. Нарежете на едри парчета шунката, разбийте яйцата в отделна купа и сложете при тях шунката.
3. Добавете сол и черен пипер на вкус.
4. Измийте добре листата от марулята и ги напълнете със сместа, като ги наредите в разтопеното масло.
5. Печете заедно 3 минути, оставете да изстинат и сервирате.


РУЛО ОТ ШУНКА С ЦЕЛИНА

5 порции

Продукти:

5 фини резени шунка
250г глава от целина
1 чаена лъжичка дребно нарязан магданоз
зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре целината и я нарежете на малки парченца.
2. Подправете я със зехтин, сол, черен пипер и нарязания магданоз.
3. Разделете на 5 приготвената смес и разпределете върху всяко парче шунка.
4. Завийте на руло и разрежете на две.
5. Сложете рулата върху плато и ги поставете в микровълновата фурна за 1 минута.
6. Оставете в покой още 1 минута и сервирайте.


ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ С БЕКОН И СИРЕНЕ

Продукти:

5 големи картофа
20 мл растително масло
30г краве масло
70г топено сирене
50г кашкавал
100г бекон
10 мл прясно мляко
скилидка чесън
1/3 връзка магданоз
1/2 глава лук или 2 стръка зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Измийте и обелете картофите.
2. Набодете ги на много места с вилица, натрийте ги със растително масло и наредете в подходяща тавичка за микровълнова фурна.
3. Готвите на 600 W около 15 минути без да покривате, докато картофите омекнат.
4. Оставят се да изстинат за 5-10минути.
5. След това отрязвате капачета на картофите и издълбавате вътрешността с лъжичка.
6. Издълбаното намачквате с маслото, топеното сирене, млякото и дребно нарязания магданоз.
7. Отделно дребно нарязаният бекон , чесъна и 1 чаена лъжичка растително олио го готвите на МАХ за около 3 минути.
8. Прибавяте дребно нарязания лук и настъргания кашкавал.
9. Обърквате сместа добре.
10. 1/2 от сместа с бекона изсипете към картофената смес и двете ги обърквате добре.
11. Пълните с нея издълбаните картофи, а отгоре ръсите с останалата смес от бекона.
12. Напълнените картофи се поставяте в подходяща тавичка за микровълнова фурна и готвите 3 минути на МАХ без да покривате.

ДОМАТЕНА СУПА

Продукти:

800г домати
20 мл растително масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
70мл бульон(пилешки или зеленчуков)
1 чаена лъжичка захар

Начин на приготвяне:

1. Срежете доматите – сложете микровълновата печка на функция микровълни и 600 W – поставете доматите за 5 минути, докато люспите могат да бъдат махнати.
2. Обелете доматите и ги пасирайте.
3. Нарежете лука на дребно, стрийте скилидките чесън, прибавете растителното масло към тях.
4. Сложете в плитка чиния и поставете в микровълновата печка на функция микровълни и 600 W за 3-4 минути, без да покривате.
5. Прибавете доматите и нарязания на ситно морков, покрийте и гответе 4-5 минути при 600 W.
6. Добавете захарта и разбъркайте.
7. Покрийте още веднъж и гответе 8-10 минути при 600 W.
8. Разбърквайте сместа докато стане хомогенна.
9. Залейте с бульона и гответе 5-6 минути при 600 W без да покривате.



Тагове:   още,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив