Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2009 22:37 - Шипково вино
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 2525 Коментари: 0 Гласове:
0



Как да си приготвим шипково вино в домашни условия:
500 гр. сухи, счукани шипки се заливат с 4л хладка, предварително преварена с 1 кг захар вода. За насочване на ферментацията може да се добави парченце мая, разтворена в хладка вода. Съдът трябва да има възможност да диша(примерно отворена дамаджана)! Държи се на топло 15-20 дни. Може да се пие още по време на бурната ферментация, като слабоалкохолно витаминозно питие. След пълната ферментация се прецежда и има качествата на интересно плодово вино.


Тагове:   вино,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив