Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2009 19:02 - ДЕСЕТТЕ ЗАКОНА НА БОГАТСТВОТО
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
0



СВЕТЪТ НА ПАРИТЕ СИ ИМА СВОИ ЗАКОНИ. АКО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ ДОБРЕ, СПАЗВАЙ СТРИКТНО ВСЯКА БУКВА НА ТЕЗИ ЗАКОНИ.

1. Закон за подсъзнателните твърдения

Нашето благосъстояние е точно отражение на убежденията ни. Колкото се цениш - толкова и имаш. Ако си уверен, че си достоен за заплата от хиляда евро - ще получаваш хиляда евро. Убеден ли си, че с пълно право можеш да разчиташ на три - ще получиш три. Ако се съмняваш, че можеш да измъкнеш от работодателя си триста - и толкова няма да получиш. Всичко е просто: богатият се отличава от бедния не по размера на дохода си, а по вътрешните си нагласи. Изводът е очевиден: позволи си да бъдеш богат.

2. Закон за всепоглъщащото желание

За да постигнеш материално благополучие, трябва да се стремиш към това с цялата си душа, това трябва да стане основната ти задача. В името на целта си човек трябва да е готов да пожертва всичко - освен здравето, личните взаимоотношения и порядъчността, разбира се. Тоест става дума не за това, заради парите да си позволяваш всичко, а само за изграждане на система от приоритети. На първо място винаги са здравето, отношенията с близките и душевното спокойствие, а след тях - постигането на поставената цел.

3. Закон за ясното намерение

Пресметни точно колко пари ти трябват и за какво имаш намерение да ги похарчиш. Убеди се, че не объркваш истинските с мними цели, тоест не се надяваш, че сдобивайки се с въпросната сума, ще станеш по-самоуверен или привлекателен например.

4. Закон за обмисления план

За да постигнеш целта си, имаш нужда от обмислен план за действие, иначе мечтата ти ще си остане мечта, а джобът ти ще си стои празен. Състави си поетапна стратегия. Какво трябва да промениш в живота си, за да стане мечтата ти достижима? Може би да си намериш нова работа? Да усвоиш друга професия? Само не забравяй: работата трябва да ти носи не само пари, но и удоволствие - иначе нищо няма да излезе.

5. Закон за специалните знания

Виждал ли си милионер, който няма представа за данъчната система, за спецификата на банковите вложения? Правилно: такъв богаташ не съществува и не може да съществува. За да запазваш и умножаваш капитала си, трябва да имаш специални познания или да разполагаш с възможност във всеки момент да получиш квалифицирана консултация.

6. Закон за упоритостта

Една от най-често срещаните грешки е, когато в един момент получим шамар, да отпуснем ръце и да зарежем бизнеса по средата на пътя. Така нищо няма да постигнеш. Помни: неуспехите са стъпала към успеха, уроци, които трябва да усвоиш. Впрочем обикновено ние допускаме един и същи пропуск - претърпявайки провал, започваме да анализираме ситуацията и да търсим какво не сме направили както трябва. Това е неправилно и ето защо: човек се съсредоточава върху грешките си, обвинява себе си, понижава самооценката си. А колкото по-ниска е самооценката, толкова по-трудно е да се решиш на следващ опит да предприемеш нещо. Опитай да действаш по-иначе: концентрирай се върху това, което е било направено правилно, и следващия път се опитай да развиеш успеха си.

7. Закон за контролиране на разходите

Колкото и парадоксално да звучи, нивото на богатството се определя не от това, колко изкарваш, а от това, доколко добре умееш да живееш с наличните средства. Защото това означава, че не се скъпиш за себе си. Че си способен така да разпределяш всичко, че да оставяш част от доходите си за удовлетворяване на желанията си и в същото време да работиш за бъдещето си.

8. Закон за честността

Всички наши мисли и действия са като бумеранг - връщат се към нас. Излъгали сме - и нас ще излъжат. Откраднали сме - и нас ще окрадат. Затова при избора на начин за забогатяване, бъди пределно честен със себе си, бъди на сто процента сигурен, че този начин от твоя гледна точка е абсолютно морален, че няма да престанеш да се уважаваш.

9. Закон за вярата

Страхът от неуспех е най-сигурният залог, че наистина те очаква крах. Повярвай в себе си, действай така, сякаш си застрахован от провал, и успехът няма да закъснее да те споходи.

10. Закон за благотворителността

Ние постигаме изобилие единствено благодарение на хората, на тяхната помощ, подкрепа, най-малкото - на това, че околните ни ценят и купуват плодовете на нашите усилия. Следователно и ние трябва да делим с онези, които се нуждаят от помощ и подкрепа. Давай една десета част от своя доход за благотворителност - и кесията ти никога няма да остане празна.a



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив