Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2009 19:09 - Постоянното безпаричие е болестно състояние
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
1



imageБритански учени обявихха официално, че живота на кредит на съвременния човек е предизвикал появата на нова болест, свързана с недостига на пари и невъзможността за изплащане на дълговете. От т. нар. “Паричен синдром” заболяват хора, които не могат да контролират финансовото си положение или не могат да разберат как се стопяват парите им. За високорискова за заболяването се смята ситуацията, при която човек е всъстояние да прави само минимални плащания по заемите си и е загубил представата за задлъжнялостта си като цяло.

Симптомите на “безпаричната” болест са проблеми с дишането, учестено сърцебиене, упорито главоболие, стомашни разстройства, гадене, диария и безсъние. Страдащите от синдрома са предразположени към повишена раздразнителност, честа смяна на настроенията и неспособност да се концентрират, посочва The Times. Причината за здравословния проблем, с която трябва да се борят болните е страхът от неспособността да контролират финансовите си дела.

Изследване на застрахователната комрания AXA показва, че заради здравословните проблеми и стреса, свързани с финансовото положение, над 4 млн. британци са били принудени да спрат временно или да напуснат работа. “Тревогата за пари може да предизвика кризи в личностните отношения и сериозни здравословни проблеми при страдащите от синдрома много по-често и с повече усложнения, отколкото при хората, които нямат проблеми с финансовото си състояние”, заключава британският професор по медицина Роджър Хендерсън, автор на изследването за синдрома.


Тагове:   състояние,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив