Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2009 19:05 - ЗА УМНИКА ПАРИТЕ СА СРЕДСТВО, ЗА ГЛУПАКА - ЦЕЛ
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
2



5 стъпки към богатството

Доволна ли си от парите, които имаш? Ако не си, ние сме готови да ти помогнем да станеш богата и щастлива. За целта обаче ти трябва сама да решиш да промениш живота си!

СТЪПКА 1

Мисли за хубавото


Каквото повикало, такова се обадило, казват от стари времена. И ако ти често си казваш "Аз съм бедна", "Нямам пари" или "На мен рядко ми върви", точно това ще се случва с теб в живота. Защото Бог или ангелът хранител, или твоята звезда /няма значение как наричаш оня, който е "там, горе"/ се стреми да изпълни всичките ти желания. Неслучайно Марк Твен пише: "Внимавайте за какво мечтаете - мечтите ви може да се сбъднат!"

Какво да правиш? Внимавай какво говориш, за какво мислиш през деня. Помоли хората в обкръжението ти да те поощряват, ако чуят от теб позитивни изказвания. Нека ти дават бонбон или те целуват по бузата, когато хвалиш себе си и околните /"аз съм красива", "аз съм силна и успешна", "синът ми ще бъде богат", "приятелката ми е щастлива със съпруга си"/. Не се скъпи на комплименти, подчертавай положителните качества у хората и доброто в обстоятелствата. Такива винаги може да се намерят. Просто за целта трябва да се търсят плюсовете, а не минусите.

Малка история

В банката с мъка, подпирайки се с бастун, влязла възрастна жена. И от прага започнала да мърмори: "Тук вечно е претъпкано. Я се отместете малко, моля ви се!.. Тия касиерки не се научиха да действат по-бързо! Никой не иска да работи в тая държава" и т.н. След пет минути се появила още една жена към 70. С румено лице, със ски в ръцете, със скиорски боти на краката. Попитала кой е последен. Показали й края на дългата опашка. Тя оставила ските в ъгъла, седнала и се приготвила да чака. В един момент попитала: "Тая опашка за една каса ли е?" И когато й отговорили, че работят две каси, тя така искрено възкликнала "Това е чудесно!", че всички на опашката се усмихнали.

Възрастната скиорка успяла да види хубавото в съвсем обикновена ситуация и искрено да му се зарадва. Може би затова тя била пълна със сили и оптимизъм, докато в същото време някои нейни връстнички с мъка се придвижвали.

СТЪПКА 2

Разбери какво искаш


Представи си, че си на необитаем остров с един куфар пари. Едва ли ще те зарадват тези безполезни хартийки. Защото сами по себе си те не представляват никаква ценност. Парите са нужни, за да можеш да си купиш нещо с тях. И така, какво би си купила, ако имаш 10 милиона долара? Мисли по-бързо! Ето, това е, което искаш, това са твоите истински цели.

Какво да правиш? Вземи лист хартия и напиши колкото се може по-конкретно какво би искала да имаш и в какви срокове. Автомобил, да речем. "Тойота корола" от 2000 година, сребриста, с ляво кормило, през 2008-а. Намери снимка на такава кола и я залепи на същия лист. Създай си правило редовно, преди сън например, да разглеждаш "списъка на желанията си". Представяй си как седиш на волана на колата, нейния плавен ход, приятния аромат в салона. Изпитай радостните емоции от притежаването на това, за което мечтаеш. И не мисли КАК ще се появи то в живота ти. Просто се довери на живота.

Малка история

Една моя позната, жена в зряла възраст, искаше да отиде на морско пътешествие. Тя с часове съзерцаваше картинки от туристически списания и звънеше по турагенции, които предлагат такава услуга. След месец жената разказваше с най-големи подробности какви екскурзии предлагат в Генуа и в коя каюта се чува най-слабо шумът от мотора. Тогава тя нищо не знаеше за "списъка на желанията", но над леглото й неочаквано се появи календар с картина на бял лайнер в синьо море. Жената се надяваше, че за три години ще успее да спести достатъчно пари, за да реализира мечтата си, наистина при условие, че много сериозно ще икономисва от всичко. А след още един месец на среща със съученици един от старите й приятели и ухажори й предложил да участва в журито на конкурса "Мис Преса", който, както вече се досещаш, се провеждал на средиземноморски лайнер! Така моята позната се оказа на заветния круиз! А аз за сетен път се убедих, че нашите желания се сбъдват, само че често не по пътя, който сме си представяли. Животът е по-мъдър от нас и по-добре знае как да ни помогне. Важното е внимателно да слушаш шепота на съдбата. Защото тази дама дълго време не искаше да отиде на среща на випуска.

СТЪПКА 3

Променяй убежденията си


Ако твоите убеждения досега не са те направили богата, може би е добре да ги промениш? Защото най-вероятно парите предизвикват у теб не най-положителните асоциации. Ти смяташ, че всички богати са далавераджии или парите са зло, или те влачат след себе си проблеми и правят хората бездуховни. Съгласи се обаче, че сами по себе си парите не могат да бъдат лоши или добри. Такива ги правят хората, при които те попадат. Така че всичко е в твоите ръце!

Какво да правиш? Преди всичко запомни, че основното правило на изобилието звучи така: "Винаги на всяка възраст и във всяка страна ти можеш да започнеш нов живот! Твоите възможности са безгранични. Важно е едно - да вземеш решение".

Няколко пъти на ден по 2-3 минути си повтаряй на глас следните твърдения:

"Аз съм отворена за големи пари."
"Аз съм магнит за богатството."
"Парите ме обичат."
"Парите текат към мен като река,
свободно и леко."
"Богатството идва в живота ми и носи
със себе си радост и наслада."

Можеш да си измислиш и свои твърдения, които ще ти дадат сила и ще те заредят с бодрост и увереност.

Защото се знае, че не парите дават на човека сила и увереност, а обратното - богатството идва при онези, които са уверени в себе си и се чувстват достойни за много пари.

Малка история

Една млада журналистка много се притеснявала преди интервю със знаменитости. И срещите често приключвали с това, че нея просто не я пускали през прага или звездата бягала след 10 минути, без да отговори на нужните въпроси. Психолог посъветвал журналистката, докато отива на срещата, да пуска музиката в колата си силно и да крещи: "Аз съм уверена! Аз съм успешна! Аз съм супержурналист!" В началото журналистката започвала да кашля. Веднъж дори й се наложило да спре колата, защото дори взело да й се гади. Но тя много искала да успее с предстоящото интервю и затова крещяла, докато не усетила вътрешна сила и увереност. Интервюто продължило два часа и звездата не искала да се раздели с нея. Оттогава преди всяка отговорна среща журналистката крещи в колата. И проблемът, естествено, не е в силата на звука, а в друго: тя повярвала, че по този лесен начин може да промени живота си.

СТЪПКА 4

Рискувай


Признай си - ти би искала да си седиш тихо на дивана, да гледаш телевизия и изведнъж някой са ти се обади и да ти каже: "Леля ви в Америка ви остави наследство от един милион долара, Бихте ли могли тези дни да дойдете да си го получите." Страхотно би било, нали! Наистина в този случай ще ти се наложи да станеш от дивана, да си купиш самолетен билет, да прелетиш половината свят, да говориш с адвокат, при това не на български. А през времето на твоя полет може да се появят още някакви наследници, претендиращи за наследството, които говорят перфектно английски, или може да се разболее адвокатът, или времето да се развали... Тогава що за мечта е това?! Придобивайки нещо, ние винаги нещо губим. Тоест трябва да умееш да рискуваш и да не се боиш да се разделиш с това, което имаш - само тогава в живота ти ще могат да дойдат много пари и истинско богатство.

Какво да правиш? В книгата си "Десетте тайни на богатството" Джексън
Адам пише:

"Да се смееш означава да рискуваш да покажеш глупостта си.

Да плачеш значи да рискуваш да се покажеш сантиментален.

Стремежът към другия е риск да се окажеш хлътнал.

Да проявяваш чувствата си е риск да покажеш своето истинско Аз.

Който излага своите мисли и мечти на съда на тълпата, рискува да ги загуби.

Който обича, рискува никога да не познае споделената любов.

Животът носи със себе си риск от смърт.

Надеждата - риск от разочарование.

Но ние сме длъжни да рискуваме, защото най-голямата опасност е да не рискуваш нищо.

Оня, който нищо не рискува, не прави нищо, нищо няма и сам е едно нищо.

Той може да избягва страданията и болките, но той не е способен да се учи, да чувства, да се променя, да расте, да обича - той не е способен да живее.

Скован от веригите на своите убеждения, той е роб, лишен от свобода.

Свободен е само оня, който рискува."

Малка история

Двама приятели основали съвместен бизнес. След половин година между тях възникнали сериозни разногласия. Теодор искал да покани във фирмата специалисти от високо ниво, тъй като собствените знания, които имали той и съдружникът му, вече не били достатъчни. Това означавало, че голяма част от парите трябвало да се плащат на специалистите, а двамата да започнат да работят почти безплатно. Симеон пък настоявал всичко да си остане, както си е, тъй като фирмата лека-полека набирала скорост, а тримата неквалифицирани служители, които получавали стотинки, засега се справяли. След дълги дебати предприемачите разделили бизнеса на две и всеки се захванал със свой. Фирмата на Симеон се сринала след година и половина, макар че през цялото време той получавал малък, но стабилен доход. Теодор пък наел голям офис. Налагало му се да провежда по десет срещи на ден и често те не му носели нито стотинка. Но той не се боял от отказите, насмешките и погрешните стъпки - и след четири години се сдобил с нов тристаен апартамент. А сега откривал още три нови фирми. И едната от тях ще ръководи Симеон.

СТЪПКА 5

Чувствай се богата!


Представи си, че всичките ти желания са се изпълнили. И ти си красива, облечена в "Шанел", жилището ти е 300 квадратни метра, съпругът ти те обсипва с диаманти, децата ти учат в Оксфорд, слугинята ти носи кафе в леглото, шофьорът ти те чака в "Порше"... Отдавна вече си се похвалила на всичките си приятелки и роднини. Накратко - сега започва истинският ти живот. Е, какво би правила тогава?

Точно с това се захвани.

Защото една китайската мъдрост гласи: "Истински богат е само оня, който е способен да преживее живота си така, както иска."

Рецепти за богатство от Наполеон Хилз

- Възприемайте парите като средство за обмяна, а не като средство за самооценка.

- Давайте на себе си и на другите пари само заради удоволствието да давате.

- Вярвайте, че заслужавате това, което ви дават.

- Възхищавайте се на онези, чийто начин на действие отговаря на поведението на процъфтяващ човек.

- Дайте си правото да обичате красивите вещи.

- Убедете се, че всяка вещ, която притежавате, е полезна за вас.

- Създайте си навика да благославяте всичко, което притежавате, и всички, с които влизате в контакт.

- Когато се разплащате с кредитор, благодарете му за оказаната услуга и изпитайте щастие при мисълта за това, че му пращате пари, които ще вземат участие в укрепването на неговото изобилие.

- Убедете се в това, че парите ви доближават към Бога, а не ви отдалечават от него.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Архив