Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2009 12:59 - Канадски Изобретател изтрелва мини ракета в Орбита?
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 2117 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.11.2009 12:38


image











Канадският изобретател от
"Антигравитационите Проучвания", който държи световният рекорд за изтрелване на мини ракети, желае да изтреля ракета в орбита! Възможно ли е? След като изгледах няколко видео материала и сайта на изобретателя, си мисля, че ако е възможно компанията "Антигравитационите Проучвания " ще го направи. Изгледайте видео материалите за да добиете представа за силата на тази технология.

"Те са направени чрез прикрепянето на пластмасови или хартиени стабилизатори към празна бутилка, нагнетявайки същевременно обема и с въздух от вело-помпа. Добавяйки малко вода преди нагнетяването на въздуха, ще доведе до по-високо вътрешно налягане. Добавете малко сапунен разтвор към водата и то дори ще се повиши още повече.

Дву етажния Schellenberg модел е способен лесно да достига добри височини от над 200 метра. Преди няколко години, една от неговите ракети "играчки" - всъщност подсилена Kevlar, експериментална, едно етажна, изпълнена с нагнетен азот и снабдена с високо технологични прибори - полетяла до близо 379 метра. Базирайки се на това проучване, Schellenberg е убеден в момента, че би било възможно да се изстреля мини ракета в орбита. В подготовката, той работи по изстрелването на дву етажна модифицирана ракета - доснабдена с ултра-силни въглеродни нишки и изпълнена с течен CO2 - на височина от около 5 километра."

image
Посредством: Slashdot and CBC


Тагове:   мини,   изобретател,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив