Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 09:16 - Снимат кратък сериал по разкази на Рей Бредбъри
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.11.2009 12:16


image 89-годишният Рей Бредбъри е написал над 400 разкази и новели.

Легендата на научната фантастика Рей Бредбъри има нови планове, от които по всяка вероятност феновете му ще останат очаровани. Писателят планира да продуцира телевизионен мини-сериал, в който чрез 6 епизода да се представят адаптации на някои от най-известните разкази на Бредбъри.

Според идеята на писателя всеки от епизодите трябва да е режисиран от различен човек. Подбраните режисьори трябва сами да изберат кой разказ искат да филмират - това е част от споразумението, сключено с новосформираната филмова компания „White Oak Films".

Партньорът на Бредбъри в компанията, Джон Дайтън, ще е изпълнителен продуцент, съвместно с писателя.

89-годишният Рей Бредбъри е автор на прочути романи като „451 градуса по Фаренхайт", „Вино от глухарчета" и „Марсиански хроники". Освен романите си, писателят е написал над 400 разказа и новели.

В периода от 1985 до 1992 вече бяха филмирани 65 телевизионни епизода по творби на Бредбъри. Още по-рано, в началото на 50-те, пък в различни телевизионни предавания са включвани кратки серии с истории по писателя.

През 1994 започна работа по втори филм по прочутия роман „451 градуса по Фаренхайт" (след класическия оригинал на Франсоа Трюфо от 1966). Първоначално с ролята на главния герой Гай Монтег бе ангажиран Мел Гибсън. Проектът обаче се забави, а Гибсън се самоопредели като твърде стар да играе Монтег, като филмовата компания „Уорнър" му даде правото на режисира лентата. За ролята на протагониста последователно бяха спрягани имената на Том Круз и Брад Пит, като в крайна сметка работата попадна в задънена улица.

Проектът бе възстановен чак през 2001, когато режисьорът Франк Дарабонт, правил два от най-добрите филма адаптации по произведения на Стивън Кинг, реши да се заеме с подготовката на сценария и заснемането на „451 градуса по Фаренхайт". Сценарият обаче бе готов цели три години по-късно, след като Дарабонт беше обещал краен срок 2002г.

Началото на снимките бе отложено до завършването на скрипта за „Мисията невъзможна 3" и работата по филма „Мъглата". През август 2007 Дарабонт обяви, че снимките ще започнат през лятото на 2008, главният герой щеше да е Том Ханкс, но през март 2009 Ханкс се оттегли от проекта заради други ангажименти. В момента режисьорът Дарабонт е в процес на търсене на „правилния" Гай Монтег.
image



Тагове:   Бредбъри,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив