Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 13:13 - Топ 10 на сайтовете предлагащи работа в България
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 2085 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 13.11.2009 13:14


Не са малко сайтовете търсещи и предлагащи работа в България.  Не е много трудно човек да се изгуби в това разнообразие.

Но кой от сайтовете за работа предлага най-богат избор на работни места?


Ето го и  Топ 10 на сайтовете за работа в България, който искам да споделя с вас.

1. Jobs.bg

Jobs.bg със сигурност е шампион на сайтовете за търсене и предлагане на работа у нас.

В момента на посещението ми в Jobs.bg в този сайт имаше впечатляващите 9891 активни свободни работни места, като само за последния ден до обяд бяха регистрирани 260 нови места, а за последната седмица те бяха 4851.

Тези цифри категорично показват, че Jobs.bg следва да е първото място, което е добре да посещавате, ако търсите работа, без значение в коя сфера.

2. Zaplata.bg

Zaplata.bg е сайтът за работа, който без всякакво съмнение заема твърда втора позиция в класацията.

Когато посетих Zaplata.bg, в сайта имаше 5941 обяви от работодатели. Сама по себе си, тази цифра е достатъчна, за да постави Zaplata.bg в списъка ви със сайтове, които проверявате редовно, ако търсите нова работа в интернет.

3. Rabota.bg

Rabota.bg е на трето място в класацията на сайтовете за търсене на работа.

В момента на посещението ми в този сайт, в него имаше 2999 активни обяви от работодатели. Така че, не забравяйте и за Rabota.bg, когато проверявате най-новите работни места.

4. BestJobs.bg

BestJobs.bg оформя голямата четворка на сайтовете за работа в България, с 2123 активни предложения за работа.

Сайтът в миналото бе поддомейн на мрежата от сайтове в структурата на Neogen.bg. След това промени името си на BestJobs.bg.

5. JobTiger.bg

Едва на пета позиция е пионерът и може би най-известното име сред сайтовете за търсене и предлагане на работа у нас - JobTiger.bg.

Причината в момента на посещението си да открия 673 обяви за работа (твърде малко в сравнение със споменатите 4 сайта по-горе) е много проста - в JobTiger.bg от много време се публикуват само платени обяви за работа. Или, ако някой работодател иска да ви съобщи, че търси еди-какъв си служител, той трябва да си плати.

Поради тази причина, в JobTiger.bg ще откриете по-малко на брой активни обяви, но за сметка на това се предполага, че те са по-качествени и може би - по-високо платени. Така че, не отписвайте добрия стар JobTiger от списъка си.

6. MyCV.bg

MyCV.bg е сравнително нов, но активен сайт, който дори рекламира по автобусите (видях това с очите си онзи ден).

В този сайт, в момента на посещението си там бе изписано, че има 1108 активни обяви, но аз проверих ръчно и се оказа, че немалък брой от тях са от преди три месеца. Ето защо, за да намеря мястото на MyCV.bg в класацията Топ 10, разделих обявените активни места на 2. Така се получи, че този сайт получи 554 места.

Дори и да греша някъде, вероятно не е с много.

7. Econ.bg/work

Секцията за работа на Econ.bg се нарежда на щастливото седмо място в класацията на сайтовете за работа у нас. В момента на моята проверка, в тази секция имаше 414 активни обяви.

8. JobSuit.com

JobSuit.com заема осмата позиция в класацията, с 313 активни обяви в момента на посещението ми в този сайт.

9. Dalavera.net

Самият сайт Dalavera.net не е специализиран само в търсенето и предлагането на работа, но благодарение на високата си посещаемост е развил и собствена секция за работа.

Както подсказва самото име на сайта, не очаквайте в него да откриете чак толкова много предложения за работа към мениджъри или екслузивни, престижни местоработи в големи компании. По-скоро, ще намерите работни места за камериерки, работници в чужбина, сервитьори, диспечери и дори арматуристи и заварчици. Всекиму според потребностите.

В момента на посещението ми в този сайт открих 298 активни обяви.

10. JobsPartner.bg

JobsPartner.bg заема десетата позиция в класацията Топ 10 на сайтовете за търсене на работа, с 225 активни обяви за работа в момента на визитата ми.


image





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Оше два сайта според мен имат място тук
03.12.2009 16:38
Това са itjobs.bg i jobspace.bg. Иначе много добре си ги подбрал и браво за труда.
цитирай
Търсене

Архив