Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2010 18:23 - Целулит – пробвайте масаж с мед
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 856 Коментари: 0 Гласове:
0



Вече сме в сезона на летните почивки, но ако сте планирали морето за август, имате цял месец, през който можете да подобрите фигурата си.
Лечебните свойства на меда са известни на всички, но не всяка жена знае, че освен като храна медът може да бъде полезен и в борбата с целулита.
Лятото е удобен сезон за антицелулитен масаж с мед в домашни условия. Специалистите твърдят, че ако се проведе курс от 15 сеанса, траещи по 10-15 минути, резултатите ще са значително забележими.
Масажите с мед се правят през ден, след като тялото е измито с топла, но не гореща вода.
От голямо значение е изборът на мед. На първо място той трябва да е купен от сигурен източник и да е натурален, за предпочитане – липов или цветен. В никакъв случай не трябва да се използва мед с неясен произход. Ако е захаросан, трябва да се разтопи на водна баня.
За засилване на ефекта могат да се добавят подходящи етерични масла: евкалиптово, лавандулово, масло от грейпфрут, от лимон и т.н. Използват се както различни комбинации, така и готови смеси от антицелулитни масла.
Спазва се следната пропорция: на 2 чаени лъжички мед се добавят 5 капки етерични масла.
Добре е да се направи предварителна проба за алергия към етеричните масла.
В зависимост от площта на проблемните зони, които ще се масажират, се приготвя необходимото количество смес за масаж. Сместа се приготвя непосредствено преди процедурата. Ако се използва смес от масла, първо те трябва да се размесят добре в стъклен или порцеланов съд и после се добавя медът на тънка струйка, като се разбърква постоянно до получаване на хомогенна смес.
Готовата смес нанасяте на дланите, а не направо върху тялото. С леко потупващи движения се покриват  проблемните зони, а след това с по-силови движения, длани се притискат към тялото и рязко се отделят от него. Не се разтриват  и не се пощипват местата с целулит при този вид масаж. При някои дами с по-нежна кожа могат да се появят синини, но те бързо изчезват. Ако се прецени точно натиска на дланите, подобна неприятност може да бъде избягната успешно.
Ако се обработват няколко места – седалищни части, бедра и т. н., се приключва напълно с една област и тогава се преминава към друга.
Сместа се оставя да действа върху кожата 10-12 минути, след което се измива с топла вода. Нанася се овлажняващ крем като финал на процедурата.
Още след първите 3-4 сеанса видът на кожата се подобрява – тя е по-стегната, гладка и свежа.


Тагове:   мед,   масаж,   целулит,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив