Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2010 11:57 - Как да стигнем до осмото небе
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 2368 Коментари: 2 Гласове:
1



imageТайната рецепта: стриди, аспержи и грозде

Могъщата Афродита се ражда от морската пяна, за да раздава щедро своите дарове на любовта по Земята. В нейна чест древните гърци изпълняват пищни ритуали, римляните я почитат като Венера. Основна грижа на богинята е подклаждането на наслада и еуфория от изтънчената игра между половете. Дали част от нейните благословии не са и онези храни и подправки, които ни помагат да разпалим по-силно огъня в любовното гнездо, носещи и до днес името є - афродизиаци?

Тези инструменти на страстта помагат на влюбените да се докоснат до опиянението от плода на изкушението. Със своя вкус, форма или мирис те подсилват либидото, прехвърлят ни отвъд стреса и изтощението директно във владенията на Афродита.

От векове смокините, стридите, кедровите ядки, аспержите, индийското орехче и шоколадът са смятани за нещо повече от здравословни храни. Хората високо са ценели стимулиращите качества на някои билки като анасона, магданоза и ментата; чудодейният корен женшен повишава нивото на тестостерона у мъжа; овесът засилва сексуалния апетит у жените.

Съвременната медицина изказва противоречиви мнения за ефикасността на природните стимуланти, но пък вековната им употреба еднозначно накланя везните в тяхна полза. Една романтична вечеря внася доза еротика в отношенията с вашия партньор. Затова Списание 8 предлага:

Аспержи – филизите на страстта

Още от XVII в. на този фалически по форма зеленчук са приписвани чудодейни свойства. Именитият ботаник и билкар от английски произход Николас Кулпепер пръв започва да ги предписва като стимулатори на сексуалното желание. Той констатира, че аспержите „подклаждат страстта у мъжете и жените”. Запазени са данни от 19 в., според които младоженците буквално са насилвани да консумират зелените филизи преди първата брачна нощ, като изпитана гаранция за успешното им представяне в сублимния момент.

Въпреки разпространеното мнение, че фалическата им форма е причина за репутацията им на афродизиак, истината не е само тази. Високото съдържание на витамини и минерали в зеленчука оказва ползотворно влияние върху целия организъм и върху либидото. Аспержите, познати у нас в диво състояние като зайча сянка, са многогодишно растение, чиито филизи, или издънки, са богати на желязо, витамин В1, В2, С, цинк, фосфор, калий и фолиева киселина.

За да се извлече максимална полза от тях и резултатът от романтичната вечеря наистина да е зашеметяващ, е препоръчително да не се подлагат на продължителна термична обработка. Задушени за кратко в масло или приготвени на пара, аспержите са чудодейна добавка към всяко основно ястие, особено към морски дарове или картофи, които също ще допринесат към плануваното разпалване на страстите. Изключително атрактивен и екзотичнен ордьовър са мариновани, приготвени по традиционната рецепта за кисели краставички.

Стриди – еротика от морето

Репутацията на този морски дар като мощен афродизиак се носи още от времето на Римската империя. Императорите заплащали теглото на деликатеса в злато. Специално за тях роби доставяли стриди от богатите брегове на Атлантика. Морският дар пристигал по вода, охлаждан с торби сняг, чак от Британските острови. Прочутият любовник Казанова също не пропускал да се възползва от облагите на страстния дар в черупка. Своето вечерно меню той започвал с дузини стриди.

Прекомерната им слава на либидо стимулатори може би произхожда от времена, когато стридите са внясяли в един неправилен хранителен режим необходимите за активността на организма витамини и минерали. Четири или пет средни по размер екземпляра набавят необходимата дневна доза от желязо, мед, йод, магнезий, цинк и фосфор. Те повишават цялостните функции на тялото, предразполагайки към любовна активност.

Наподобяващият женски гениталии морски дар притежава още едно скрито оръжие в подкрепа на своята популярност – минимални, но ефективни количества от невротрансмитера допамин. Когато съдържанието му в организма е в нормални граници, ние сме борбени и пълни с живот. Повиши ли се обаче нивото му, ни залива особена сила, изпълва ни желание за подвизи, особено в леглото.

Всички качества на стридите важат най-вече при консумацията им в суров вид. Еротично, нали! Топлината не само че намалява качествата им като афродизиак, но и прави стридите направо отровни. Затова се сервират задължително добре охладени върху натрошен лед и морски водорасли. Прясно изцеденият лимонов сок е най-доброто и изискано допълнение към страстовъзбуждащото блюдо. Чаша пенливо шампанско или изискано бяло вино също се вписват добре към менюто от морски дарове.

Грозде – дар от боговете

imageИсторията на гроздето е древна колкото и тази на човечеството. Още в люлката на цивилизацията Древен Египет е било познато превръщането му във вино – един от най-фините и непреходни символи на романтиката в света.

Но дори без да ферментират в деликатната, възбуждаща напитка, гроздовите зърна символично се свързват с любовта, плодовитостта и мъжествеността. В Древен Рим почитта към Бакхус, бога на екстаза, е емблематично изразявана с вино и грозде. Още по-рано, в Елада, чепки от ароматния плод са били раздавани на младоженците заради поверието, че семената му ще благословят семейството с много деца.

Гроздето задължително присъства в арсенала на всеки истински изкусител. Сладките скъпоценности са първи помощници в играта на прелъстяване. Те предразполагат участниците взаимно да се хранят със сочните зърна направо с пръсти. Като бонус в тях се съдържат антиоксиданти, които забавят стареенето и допринасят за по-дълготрайното влечение на партньорите един към друг. В тази насока действа и маслото от гроздови семки. Използвано за готвене или за масаж, то е отличен помощник в борбата с вредните свободни радикали. Както бялото, така и червеното грозде е богато на витамин С, Е, К и групата на В витамините.

Индийско орехче – изкушение от Изтока

Неговите лечебни свойства са познати и използвани повече от 5000 години. Докато арабите го прилагат предимно при гадене и задух, то индийците се възползват по-скоро от неговите стимулиращи чувствеността качества. Тази ароматна сушена ядка повишава телесната температура и оставя следа на сладък и неустоим дъх, предразполагащ към целувки.

Вярва се, че източната подправка дарява със сексуална мощ, поради което е предпочитана съставка в любовната магия. Основното активно вещество е миристицинът. Бъдете обаче предпазливи с дозировката на индийското орехче. Нека желанието за забавления не ви заслепява, защото в големи дози еротичната подправка причинява халюцинации и гадене.

Кедровите ядки – №1 в списъка на Овидий

Макар да ги наричат кедрови, тези бисерчета на сексуалното желание са всъщност ядките от шишарките нa няколко различни вида бор. Всички те са незаменими помощници за повдигане на либидото, но най-ефикасни са семената на PINUS GERARDIANA (известно като чилгоза). Намира се в районите на Афганистан и Северозападните Хималаи. Това изключително красиво декоративно дърво за съжаление расте в защитени котловини на надморска височина около 3000 м. За получаването дори на малко количество от природната виагра са необходими голям брой дървета, за да се осъществи успешно кръстосаното опрашване. Мъжете могат само да завидят на местните народи, които ежедневно си похапват от еротичния деликатес.

Славата на кедровите ядки се носи от Изтока до Средиземноморието, от древното минало до наши дни. Римският поет Овидий ги споменава в своя списък с възбуждащи желанието храни. Белите семенца не са подминати и в знаменитото ръководство по арабска еротика „Благоуханната градина”. От столетия е известна следната рецепта за възстановяване на мъжката мощ: една чаша нектарен мед се смесва с 20 бадемови ядки и 100 кедрови. Твърди се, че консумирано три нощи подред, сладкото удоволствие би преобразило и най-хилавия сополанко в ненадминат полов атлет. Е, нищо не пречи да опитате! Ключът към тайната на този афродизиак е високото съдържание на цинк, известен днес като „минерала на мъжете”.

Нежната половинка може да заяви претенциите си за страстна нощ с изискан и стимулиращ десерт от бисквитки с кедрови ядки, поднесени в комбинация с черно еспресо. Дами, не гарантираме за последиците!


Тагове:   небе,   как,   Осмото,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - doudoune canada goose
31.10.2012 17:06
lLvasdMogf <a href="http://frdoudounepascher.info/#65382">canada goose pas cher</a> eCxvkwFalq <a href="http://frdoudounepascher.info/#66489">canada goose chilliwack</a> rUjrajDnyk <a href="http://frdoudounepascher.info/#91783">Visit This Link</a> lKzrloQyni http://frdoudounepascher.info/#26121 qRcgibGsai <a href="http://sac-burberry-pas-cherr.webnode.fr/#96179">burberry soldes</a> hGggvzLinn <a href="http://sac-burberry-pas-cherr.webnode.fr/#36123">sac burberry pas cher</a> tHvjqyPlja <a href="http://sac-burberry-pas-cherr.webnode.fr/#85484">jupe burberry</a> bGdevkZecl http://sac-burberry-pas-cherr.webnode.fr/#69413 yTnculPwsy <a href="http://sneakersisabelmarant-chaussure.info/#28186">isabel marant sneakers</a> rOvkyiKuyi <a href="http://sneakersisabelmarant-chaussure.info/#62898">isabel marant basket</a> cMadjrDyzn <a href="http://sneakersisabelmarant-chaussure.info/#17759">boots isabel marant</a> mXlmzqJprn http://sneakersisabelmarant-chaussure.info/#23526
цитирай
2. анонимен - uggs kopen
31.10.2012 17:08
nXaypcVkko <a href="http://comfysnowboots.info/#39719">ugg boots clearance</a> nNafneBxvm <a href="http://comfysnowboots.info/#48393">uggs on clearance</a> dQnvtmIfwg <a href="http://comfysnowboots.info/#72574">ugg discount</a> yUvkbuUnka http://comfysnowboots.info/#92849 yPryoyNvbx <a href="http://wearbestboots.info/#97478">ugg boots on sale</a> rBzvvdXwsa <a href="http://wearbestboots.info/#13981">ugg bailey button triplet</a> kHwyewFmqz <a href="http://wearbestboots.info/#56361">cheap bailey button ugg boots</a> qLyoxlWezd http://wearbestboots.info/#31861
цитирай
Търсене

Архив