Прочетен: 609 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 08.09.2009 13:09
В този пост няма да пиша за политика, няма да се ядосвам за състоянието на държавата/общината/града/улицата. Просто ще се похваля с един малък „widget“, който от известно време имам в стаята си. Сам съм го „програмирал“ и „инсталирал“ и единственото, което мога да кажа, е че наистина зарежда с позитивизъм. За какво говоря?
Това, което виждате е малко пролетна свежест в обикновена кухненска паничка. Ефектът се постига лесно, но ще трябва да сте търеливи и да изчакате няколко дни, докато видите как се заражда един нов зелен живот. Ако искате да си направите нещо подобно и у вас, ето ви малко инструкции.
- Застилате съда, който сте избрали с тънък слой памук (1/2 см.)
- Разпръсквате сравнително равномерно житни семена. Аз използвах обикновено пакетирано жито, купено от магазин.
- Поливате
- Изнасяте на слънчево и чакате, докато поникне. Понеже „засадих“ моето след Великден, когато беше още хладно, го бях покрил с прозрачен найлон, за да му пази топличко.
След около 2 седмици, когато вече житцето порасне, можете да го подтрижете с обикновена ножица, за да се получи ефект на чим с подрязана тревичка. Успех и нека на Вас ви донесе добро настроение.
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски