Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2012 18:13 - Nail Art – Материали & Продукти; Полезни Съвети
Автор: pluffyus Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 28617 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 11.03.2012 15:42


 

Здравейте на всички!

В този постинг искам да опиша някои от материалите и продуктите, които ползвам за изработката на различните дизайни за маникюр, за да не се налага да ги описвам във всеки ‘Как да си направим…‘ постинг. Вместо това ще слагам линк към тази страница навсякъде, където е необходимо. Тук ще намерите и много полезни съвети.

Материали:

- ‘точкарче‘ (dotting tool)  – инструмент за правене на точки върху нокти. Използва се и за лесно поставяне на брокатчета или камъчета върху маникюра. Ако нямата ‘точкарче‘ може да използвате обикновена клечка за зъби или връхчето на стар, непишещ химикал.

- Гъба (sponge) – тази малка гъба се използва за нанасяне на тънък и неточен слой лак за нокти, като позволява на различните цветове да се препокрият и да образуват трети цвят. Лакът се нанася с четката върху гъбата, подсушава се леко в салфетка и се нанася върху ноктите с леки потупвания – ‘спонджване‘. Ако нямате специални гъби за ‘спонджването‘, можете много лесно да си направите такива като нарежете една обикновена гъба за миене на чинии на малки парченца.

- Четка за рисуване на мотиви – ако сте избрали акрилни бои ползвайте тънка четка за Nail Art (моята е 9мм). Ако нямате специална четка можете да вземете обикновена много тънка четка за рисуване (за акрилни бои – има разлика в косъма). Ако е необходимо можете и да срежете ненужните косъмчета и да я направите достатъчно тънка за детайлно рисуване върху нокът.

Ако сте избрали нормален лак (не лак за рисуване, който има тънка четка) можете да използвате четката от някой лак за рисуване и така да го нанесете върху ноктите.

- Брокатчета и камъчета за украса – ако искате да сложите лек акцент на дизайна си нанесете малко топ лак върху мястото което сте избрали и използвайте ‘точкарчето‘ като го потопите в този топ лак, взймете камъче и го поставите на нокъта. Ако искате обаче да направите повече такива мотиви ви препоръчвам да използвате брокатчета, защото са плоски и не падат лесно от нокъта. Независимо дали сте избрали камъчета или брокатчета, винаги ги запечатвайте с доста топ лак. За камъчетата нанесете поне 2-3 слоя лак през половин час, за да сте сигурни, че няма да ги изгубите докато вършите ежедневните си занимания.

- Пили в различни варианти – 100 (груба), 180 (нежна) и 240 (много нежна); бъфър (buffer).

- Електрическа пила с различни накрайници – малък и тънък (за премахване на кожички), голям с равен връх (за изпиляване на гел/ноктопластика), голям със закръглен връх (за оформяне на перфектен полукръг на обратната част на ноктите) и накрайник с четка (за премахване на праха от пиленето).

- У-ве лампа (UV lamp) – за изпичане на гелове / гел лакове.

- Стикове – за премахване на лак (ако нямата използвайте натопена в лакочистител клечка за уши) и за омекотяване на кожички (той спомага и за тяхното успокоение. Намира се както във вариант ‘стик‘, така и като течност или крем).

- Гланцирана повърхност – върху нея можете да сложите по малко от всяка акрилна боя, която ще ползвате за даден дизайн. Можете да използвате или палитра, или твърдо фолио, или просто изкуствен прозрачен диск, какъвто има най-отгоре на всяка нова опаковка с дискове.

Продукти:

1. За фон

- Лакове за нокти в различни цветове

- Цветни гелове – същите като изграждащия гел при ноктопластика, но с цвят.

- Цветни гел лакове – подобни на нормалните лакове за нокти, но на гелова основа. Те се изпичат в у-ве лампа и издържат много дълго време.

2. За мотиви

- Лакове за рисуване с тънки четки

- Акрилни бои на водна основа за рисуване върху нокти – те са много по-лесен, приятен и удобен продукт от нормалните лакове за нокти. С тях без усилия можете да създадете различни и много детайлни мотиви върху ноктите си. Боите изсъхват много по-бързо от лаковете. Тъй като са на водна основа те не са гъсти и трудни за обработка. Съхнат много бързо и не образуват наслоявания и дебели мотиви както при лаковете. Така че ако изберете някой дизайн с много детайли ви препоръчвам да използвате акрилни бои за Nail Art. Можете със същия успех да ги замените с обикновени акрилни боички (в тубички) за рисуване, които са много по-евтини, а също толкова безвредни и подходящи. Ако боята ви се вижда гъста я разредете с няколко капки вода.

3. За ноктопластика

- Гелове за нокти – за стандартния френски маникюр са необходими 3 вида гел – основа (bonding/base gel), която подсигурява дългото издържане на ноктопластиката, изграждащ гел (builder gel), с който да изградите ноктопластиката и евентуално да удължите собствените си нокти, и бял гел за френски маникюр (French white gel), който да нанесете на връхчетата на ноктите си. Евентуално може да ползвате и четвърти вид гел – запечатващ гел (top sealing gel), който запечатва ноктопластиката и я прави издръжлива. Но аз лично препоръчвам вместо този гел, който се нанася с четка като другите гелове и образува лепкав слой (sticky layer), да използвате топ гел (gel top coat).

- Топ гел (gel top coat) – този гел е в шишенце като обикновен лак, нанася се много лесно, бързо и с тънък слой и не изисква почистване с препарат (cleaner).

- Почистващ продукт (cleaner) – с него се почиства лепкавият слой, който се образува след изпичането на гелови продукти. Също така служи за дезинфекция.

- Груннд (primer) – нанася се преди гела основа и е задължителен за всяка ноктопластика.

4. За запазване на дизайна / запечатване

- Топ лак – ако сте направили сложен или многопластов дизайн, винаги го предпазвайте с топ лак като нанасяте повече продукт от обикновено без да натискате с четката. Така ще предотвратите размазването на дизайна ви, което е възможно дори и при много добре изсъхнали нокти.

- Течност за бързо изсушаване на лакове – много полезен и лесен за нанасяне (чрез капкомер) продукт. От 1 до 3 капки са достатъчни, в зависимост от големината на нокъта.

- Топ гел за запечатване на лак (gel nail polish sealer) – това е един перфектен продукт на базата на у-ве гел (UV gel), който е в шишенце като обикновен лак. Той се използва вместо нормалния топ лак. Голямото му предимство е, че се изпича (cure) в у-ве лампа и ведната след това целият ви дизайн е подсигурен за много дълго време (поне 2 седмици – обикновено докато сами не решите да го изтриете) и ноктите ви са абсолютно сухи (няма нужда да ги чакате да съхнат).

Надявам се този списък да ви бъде полезен! Ако имате въпроси или затруднения с удоволствие ще се опитам да помогна.

Поздрави на всички!




Гласувай:
2



1. daan - :)
19.02.2012 19:32
mnogu interesno:)
pozdravi
цитирай
2. pluffyus - :)
16.03.2012 14:20
radvam se, che e polezno
цитирай
3. анонимен - :)
01.07.2012 17:02
Много полезна информация. Може ли да запитам от къде мога да си закупя същите като вашите акрилни боички. Благодаря Ви предварително. :)
цитирай
4. pluffyus - Боички
02.07.2012 10:42
Здравейте!
Боичките, които ползвам най-често и които са с най-високо качество и покривна сила, са марка SNC. Има ги тук https://super-nailcenter.at/Nailart-Stamping/Pinselmalerei/Pinselmalerei-Farben-14ml::1820.html
Доста по-евтина, но също много сполучлива алтернатива има в магазините TEDi (в Германия), които са тип 'един лев'. Освен това в магазини като Jumbo предполагам, че ще има хубави боички. Най-важното е да са акрилни - да могат да се разреждат с вода и да се смесват една с друга. Колкото повече покривна сила имат - толкова по-добре.
Дано да съм помогнала. Приятни занимавки :)
цитирай
5. pluffyus - Почистване на четки
26.06.2013 11:52
Здравейте.
Да, наистина има специален разтвор за почистване на четки, но той не е необходим.
След използване на акрилни боички - ако са истински и качествени те са изцяло на водна основа и нямат примеси - четките се почистват само с вода - все едно рисуваме с акварелни боички.
След използване на гел, четките идеално могат да се почистят с Cleaner, който така или иначе е необходим при изграждането на маникюра. Така си спестяваме купуването на почиствател :)
Поздрави и приятни занимавки
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pluffyus
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 366907
Постинги: 76
Коментари: 41
Гласове: 91
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031