Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2009 22:16 - Удавилите се край "Арапя" спасили майка и дете
Автор: ivantodorov83 Категория: Новини   
Прочетен: 1051 Коментари: 1 Гласове:
0



Трима млади мъже се удавиха в морето, докато спасяваха 9-годишно дете от Пловдив и майка му. Трагедията се разигра в сряда северно от къмпинг "Арапя", пише Стандарт.

Няколко семейства били на плаж в неохраняема зона, където районът е скалист, а теренът на морското дъно изключително опасен. На мястото на трагедията водата от няколко педи изведнъж става 12 м.

9-годишният Ясен си играел на скалите, когато се подхлъзнал и паднал в  морето. Малко преди това вятърът вдигнал 3-метрови вълни. Виждайки, че детето му се дави, бащата Огнян Стаменов от Пловдив тръгнал да го спасява, но също започнал да потъва.
Съпругата на Огнян също скочила след тях.

Според други очевидци обаче детето влязло с баща си да плува в бурното море. Първи се притекъл 44-годишният Димитър Ламбов от София. Той измъкнал първо майката. След това успял да извади и хлапето и се върнал за бащата.
Въпреки че е физически здрав и трениран алпинист, Димитър също се оказал по-слаб от стихията.

В морето влязъл и 39-годишният Иван Божанов, който е приятел на Огнян. Тримата обаче били безсилни срещу вълните. Мъжете направили отчаян опит да се спасят, като се хванали за ръце, опитвайки се да останат на повърхността.

Останалите на брега опитали да им помогнат, като се държат един до друг за въже през метър и влизат навътре. Колоната обаче е съборена още от първата вълна.

Тримата мъже не успяват да изплуват. Двама от тях са открити, но Димитър Ламбов, който спаси детето и майка му, изчезва безследно и още се издирва.

Според полицията, преди да спаси Ясен и майка му, Ламбов успял да измъкне друго дете и неговата майка, които също започнали да се давят в района. Тази версия обаче не бе потвърдена от очевидците.

Димитър е професионален алпинист и монтира рекламни съоръжения на най-високите сгради. Той е фен на моторите и рокер по душа. Има малко дете, което утре навършва годинка.




Тагове:   дете,   майка,


Гласувай:
0



1. reason - Ужас...
16.07.2009 22:22
Ужас...
цитирай
Търсене

Архив