Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2009 14:12 - Перфектна илюзия в 3 милиметра
Автор: ivantodorov83 Категория: Новини   
Прочетен: 1657 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Японска технология разми границата между реалност и илюзия. “Жив” фотомодел беше проектиран на прозрачен дисплей с дебелина едва 3 милиметра.

Невероятното пресъздаване стана възможно, благодарение на две нови разработки – технология за обратна проекция на Epson и специално фолио Vikuiti от 3M.

Гледайки фотомодела право в очите, непредубеденият наблюдател ще си помисли, че пред него има жив човек. При изместване на зрителния ъгъл обаче става ясно, че момичето е съвсем плоско и фактически представлява тънък дисплей с очертания на човешка фигура.

Технологията на Epson изисква проекторът да бъде зад екрана, а не пред него. Фолиото на 3M е напълно прозрачно и притежава свойства, които му позволяват да показва проектираното изображение.

Комбинацията от двете технологии дава възможност за пускане на видео на всяка повърхност и в произволен размер.

Анимираната говореща манекенка или всяко друго динамично изображение може да се помести на витрина или стена на аквариум. Приложенията са ограничени само от човешката фантазия.

Технологията може да се окаже безценна за рекламната индустрия, където ефектната визуализация има изключително значение. Възможно е също така в близко бъдеще подобни решения да изместят гъвкавите LCD и LED екрани, използвани за рекламни цели.







Тагове:   дисплей,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

Архив