Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 20:56 - Разбиха банда лихвари, отвличали и биели длъжници
Автор: ivantodorov83 Категория: Новини   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
1



image 

Служители от териториално звено “Борба с организираната престъпност” – Бургас под ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас са провели специализирана полицейска операция, при която са задържани четирима мъже за престъпно съучастие в незаконна лихварска дейност, изнудвания, нанасяне на телесни повреди и отвличане, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Бургас.

По данни на полицията, четиримата задържани от Бургас, Несебър и Поморие, са отдавали парични заеми срещу месечна лихва от 10% до 20 %, като допълнително условие е подписване запис на заповед за общата сума на взетия заем плюс лихвите за срока, в който трябва да бъде погасен заема. Важно условие било, сделката да бъде гарантирана, чрез оставени в залог автомобил, злато или ипотека на недвижим имот.

За събиране вземанията от длъжниците, мъжете са ползвали заплахи и нанасяне на телесни повреди.  Открити и иззети са множество нотариални актове, регистрационни талони с ключове за МПС и документи за самоличност, записи на заповеди за парични кредити, обезпечени от страна на потърпевшите с недвижими имоти, златни накити и автомобили. Извършени са процесуални разпознавания и разпити на свидетели пред съдия.

Установено, че придобитите по престъпен начин недвижими имоти са вписвани най – често, като собственост на самите „лихвари”, както и на техни роднини и фирми. Голяма част от придобивките в последствие са продадени на трети лица, като паричните средства са били влагани в строителството на хотели, питейни заведения и жилищни кооперации в Св. Влас, Равда и Поморие.

Мъжете са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа, който е продължен на 72 часа от наблюдаващия операцията окръжен прокурор. Двама от тях са привлечени, като обвиняеми за незаконна лихварска дейност, отвличане и средна телесна повреда, а другите като обвиняеми за незаконна лихварска дейност и отвличане.




Тагове:   банда,   отвличали,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив