Необходими продукти за четири порции: Леща – 200 гр. Олио – 40 гр. Моркови – 40 гр. Целина – 40 гр. Праз (може и лук)
Картофена супаНеобходими продукти (за четири порции): Картофи – 0,5 кг. краве масло – 20 гр. Олио – 20 гр. Моркови – 40 гр. Магданоз – 20
Сотирани картофи за гарнитураНеобходими продукти за четири порции: картофи – 0,5 кг. лук – 100 гр. олио – 10 гр. краве масло – 10 гр. магданоз – 20
Домати с ориз по сливенскиНеобходими продукти: 1. 5 пресни домата или един буркан – 500 мл. (приготвени като зимнина) 2. 6 чушки (за предпочитане е да са от белите)
Пържени пилешки сърца с лукНеобходими продукти: 500 гр. охладени или замразени пилешки сърца (за предпочитане са охладените но ако ви се чака да се размразяват…). 3-4 големи глави лук
Пържени дробчета с лукНеобходими продукти: 500 гр. охладени пилешки дробчета (може и замразени но ще трябва да се чака да се размразяват а размразяване в микровълновата не е
Салата по италиaнскиНеобходими продукти за приготвяне на салата по италиански: Шунка – 200 гр. Две ябълки Две-три кисели краставички Лук – една глава Майонеза Горчица Магданоз Черен
Салата от риба с ориз и майонезаНеобходими продукти за приготвяне на салата от риба с ориз и майонеза: Бяла риба – 500 гр. Задушен Ориз – 100 гр. Целина – 30гр.
Шопска салата с пресни зеленчуциНеобходими продукти за приготвянето на шопска салата: Домати – 200гр. Краставици – 180 гр. Пиперки – 140 гр. Пресни пиперки – 50 гр. Печени пиперки
Млечна салатаНеобходими продукти за приготвянето на млечна салата: – Пресни краставици (около половин кило) – Мариновани краставици (Един буркан ) – Кисело мляко – Две кофички
Млечна супа със зеленчуциНеобходими продукти: Прясно мляко – половин литър Краве масло – 40 гр. Картофи – 200 гр. Моркови – 100 гр. Тиквички – 150 гр. Цветно
ТараторНеобходими продукти за приготвянето на таратор: Кисело мляко – две кофички (желателно е да е с по-ниска масленост) Краставици – дна по голяма или две
Супа телешко вареноНеобходими продукти: Половин кило телешко месо (за предпочитане е телешки джолан) Два-три по-големи картофа Два-три моркова Две средно големи глави лук Един по-едър резен целина
Пържени филийкиНеобходими продукти: Нарязан хляб на филийки (желателно е да не е много мека даже леко изсъхнал) 100-150 милилитра прясно мляко (най добре да е краве)
Ориз с гъби за гарнитураНеобходими продукти за четири порции: Ориз – 100 гр. Пресни гъби – 60 гр. Гъби от буркан – 80 гр. Лук – 50 гр. Краве
Градинарска супаНеобходими продукти за четири порции: Краве масло – 20 гр. Олио – 20 гр. Картофи – 150 гр. Пресни моркови – 100 гр. Зелен лук
Яйца по панагюрскиНеобходими продукти за приготвянето на яйца по панагюрски: Яйца – 300 гр. Краве масло – 30 гр. Маргарин – 30 гр. Масло – 30 гр.
Омлет по градинарскиНеобходими продукти за приготвяне на омлет по градинарски: Яйца – 300 гр. Прясно мляко – 40 гр. Краве масло – 30 гр. (може и маргарин)
Коктейл от шункаНеобходими продукти за приготвяне на коктейл от шунка: Шунка – 100 гр. Майонеза – 120 гр. Сметана – 20 гр. Лимон – 20 гр. Оцет
Коктейл от пилеНеобходими продукти за приготвяне на коктейл от пиле: Пиле – 350 гр. Сметана – 100 гр. Кетчуп – 10 гр. Сос варчестър – 5 гр.
Коктейл от рибаНеобходими продукти за приготвянето на коктейл от риба: Бяла риба – 400 гр. Сос по шведски – 100 гр. Кетчуп Черен пипер Коняк –10 гр.
Яйца в сос „Шофроа“Необходими продукти за приготвяне на яйца в сос „Шофроа“: Яйца – 200 гр. Сос Шофроа – 70 гр. Маслини – 20 гр. Зелена салата –
Яйца „Момина сълза”Необходими продукти за приготвяне на яйца „Момина сълза”: Яйца – 200 гр. Черен хайвер – 20 гр. Майонеза – 100 гр. Руска салата – 150
Хайвер от извараНеобходими продукти за приготвянето на хайвер от извара: Извара – един килограм Олио – 50 гр. Жълтъци от яйце – 300 гр. Три лимона Газирана
Разбит хайвер тарамаНеобходими продукти за приготвяне на разбит хайвер тарама: Хайвер - 200гр. Олио – Един литър Оцет Лимон – 100гр. Газирана вода – 200гр. Начин
Рулца от шунка с руска салатаНеобходими продукти за приготвяне на рулца от шунка с руска салата: Шунка – 200 гр. Руска салата – 100 гр. Майонеза – 20 гр. Желе
СалатиСалатите са широко застъпени в нашата кухня. Те се поднасят предимно като самостоятелни предястия или като гарнитури към някои видове ястия. Приготвят се от зеленчуци (пресни, варени,
Крокети от картофиНеобходими продукти за приготвянето на крокети от картофи: Картофи – 250 гр. Олио – 40 гр. Краве масло – 10 гр. Прясно мляко – 40
Макарони по сицилианскиНеобходими продукти за приготвянето на макарони по сицилиански: Макарони – 90 гр. Краве масло – 30 гр. Кайма смес – 130 гр. Кашкавал – 40
Макарони по миланскиНеобходими продукти за приготвяне на макарони по милански: Макарони – 80 гр. Краве масло – 40 гр. Шунка – 100 гр. Гъби – 116 гр.
Nail Art – Материали & Продукти; Пол...
Съединението и българинът Александър I Б...
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски