Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 18:00 - Microsoft предлага нов безплатен антивирусен софтуер
Автор: ivantodorov83 Категория: Технологии   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
0



Пробна версия на новата антивирусна програма на Microsoft бе представена в САЩ, Китай, Бразилия и Израел. Софтуерът носи името Microsoft Security Essentials (MSE) и обещава да осигури на потребителите си основна защита от вируси, троянци и шпионски програми.

image По всяка вероятност MSE ще бъде вградена в новата версия на Windows - 7.

Неведнъж в историята си гигантът Microsoft е бил остро критикуван, че не е добавил към най-разпространения си продукт, Windows, безплатен антивирусен софтуер. През 2006 бе направен официалният дебют на Windows Live OneCare, но антивирусният пакет не бе приет добре от потребителите, и в края на миналата година бе обявено, че поддръжката му спира през юни 2009.

От Microsoft се надяват, че MSE, който вече е достъпен за сваляне от сайта на компанията, ще бъде по-популярен. Програмата ще се ъпдейтва автоматично за удобство на потребителите.

Дали обаче създателите на Microsoft ще могат да се справят с конкуренцията на вече утвърдените лидери в антивирусната защита?

„Първоначалните тестове сочат, че бетата на MSE се представя по-слабо от очакваното в сравнение с вече съществуващи безплатни програми.“, се казва в становището на конкурентната компания Symantec, създатели на пакета Norton. „MSE е само базисен продукт и не би се справил със същината на защитата от вируси. Потребителите имат нужда от уеб-защита, анти-спам филтър, файъруол.“

Според Дж. Смит, изпълнителен директор на компанията AVG, разработваща едноименния безплатен продукт, заяви, че влизането на Microsoft в тази ниша само ще обърка потребителите с вградената в операционната система програма за сигурност.

Microsoft са предвидили около 75 000 пробни версии на MSE за САЩ, Бразилия, Китай и Израел. По-късно през годината и други страни ще могат да проверят сами достойнствата на новия антивирусен софтуер.



Тагове:   нов,   Microsoft,   софтуер,   антивирусен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив