Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2009 18:25 - Музикант откри потънало съкровище чрез Google
Автор: ivantodorov83 Категория: Технологии   
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове:
0



Лосанджелиският музикант Нейтън Смит намери съкровище с помощта на Интернет-търсачката Google.

С помощта на популярната програма Google Earth, музикантът открил испански кораб със съкровище, потънал около града Корпус-Кристи през 1822 г.

Той започнал епичното си дирене с помощта на Интернет-търсачката, след като прочел книгата "загубените съкровища в американската история".

Стигайки до блатото, на дъното на което смятал, че лежи потъналият кораб, Смит започнал да го изследва с металотърсач. Приборът показал наличието на злато и сребро.

Притежателят на земята, където се предполага, че се намират съкровищата, забранил на Смит да проведе разкопките. Адвоктът на земевладелеца Рон Уокър определи като оскърбителен факта, че някой може "да посети Google Earth, да погледне карта, да види кораб и да заяви, че иска да разкопава нечие имущество".

"Те нямат доказателства", добави адвокатът. Съдът започна разглеждането на случая в Хюстън през декември 2008 г. Очаква се решението да излезе следващия месец.

Дори ако съдът разреши на Смит да извърши разкопките си, ще последват още съдебни дела. Свой иск готви и щатът Тексас, на чиято територия се намират съкровищата. Опит в отстояване на правото си на потънали съкровища притежава и испанското правителство.



Тагове:   съкровище,   google,   откри,   музикант,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив