Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2009 20:24 - Кристалните черепи
Автор: ivantodorov83 Категория: Технологии   
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2009 18:04


    Първият намерен кристален череп е направен от чист кристален кварц. Хората които вярват в психическата енергия на кристала казват, че черепите са концентрирана енергия и имат силата да увеличават щастието и да подобряват живота, само като се пипне държи или му говориш; други пък казват, че кристалните черепи могат да се използват като кристални топки за врачуване. Твърденията за лекуващите и свръхестествени сили на кристалните черепи не се поддържат от научните среди. Те отричат да са потвърдени необикновените феномени свързани с черепите или за по нататъшна потребност за изследвания в тази област, освен странното в метода на изработката им.
    Може би най-известния и загадъчен череп е този намерен през 1926 година от Анна Льо Гион Мишел Хеджес. Бил е намерен, според нея, заровен под руините на олтара на храма в Лубантун в Британски Хондурас. В писмо собственичката твърди, че "и е било казано от няколкото останали маи и от висшия духовник да предава смърт". Известен е още като "черепа на съдбата". Може би защото е популярен с лечебните си свойства. Черепа е направен от чист кварцов кристал(въпреки че бижутерите го отричат). висок 13 см., 18 см. дълъг и 13 см. широк, като това е приблизителния размер на човешки череп с перфектни детайли. Метода на гравиране е абсолютно необичаен и непознат за човека. Според специалисти черепа е обработван изцяло в разрез с общопознатите техники и не са използвани метални инструменти. Установено е че черепа е на 3600 години и е използван от върховния жрец на Маите при изпълнение на ритуали. Разказва се, че когато е пожелавал смърт тя неотменно се случвала.
     Още два такива черепа са намерени, познати като британския кристален череп и парижкия кристален череп и и двата са купени от търговци в Мексико през 1890 г. Двата черепа са почти идентечни, но за разлика от първия са направени от cloudier crystal.
    Друга двойка кристални черепа са кристалния череп на Маите и черепа от аметист. Открити са през 1900 г. в Гватемала и Мексико и пренесени от маиски свещеник. и двата си приличат много.
    Още един череп е открит и се знае като тексаския кристален череп. Той е само един, тежи 18 паунда и е намерен в Гватемала.
    ЕТ кристалния череп е още един намерен в началото на 20 век в централна Америка и е направен от smoky crystal.
    Единствения познат кристален череп, който прилича на този на Митчел Хеджес е наречен "rose crystal skull". Намерен е близо да Хондурас и Гватемала.
    От неизвестни източници се знае, че черепите са 13 на брой и че крият информация в себе си, но човечеството не е готово за нея.
    Затова и кристалните черепи си остават една от най-големите загадки на света.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив