Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2009 20:22 - Пирамиди на дъното на океана
Автор: ivantodorov83 Категория: Технологии   
Прочетен: 1262 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2009 18:04


    Едно от най-големите открития на историята в областта на археологията е направено в близост до Япония (на 311 мили) на дъното на океана. Това са добре запазени антични градове. Във водата близо до Окинава и зад малкия остров Йонагуни е открита квадратна плоча, покрита с корали. След нея е намерен друг монумент и после друг и после друг. Разкрити са дълги улици, големи булеварди, огромни стълби, чудесни арки и перфектно отсечени каменни блокове. Всичко това хармонизира отлично в архитектура невиждана досега.    Професиoналисти и аматьори обединиха сили и скоро пожънаха успехи. Намериха гигантска пирамидална структура на около 33 метра под водата. Това което се предполага е, че е церемониален център с дължина 80 метра. Постройката е на двойно повече години от египетските пирамиди. Това може да е първото доказателство за стара цивилизация. Монумента е 200 метра широк и 30 метра висок и датира от 8000 години преди Христа. Най-старата пирамида в Египет е изградена 5000 години по-късно.

 

    Първоначално пирамидата е смятана за природен феномен. Но по-късно е установено че е построена от хора. Открит е път, обикалящ пирамидата и стълби, всяка с размер около около метър, което е доказателство, че е човешко творение. Макар да не е известно кой е построил пирамидата, предполага се, че е била антично религиозно капище на бога Нирай-Канай, който носел щастие.Това може да е доказателство за нова култура, тъй като няма свидетелства за интелект способен да построи такъв монумент преди повече от 10 000 години. Това е дело на хора притежаващи висока технология, вероятно от Азия, родината на най-старата цивилизация. Това би променило из основи познатат ни история на югоизточна Азия.

 

 



Тагове:   океана,


Гласувай:
0



1. hotelbonita - а какво се крие на дъното на черно море?
26.08.2009 20:29
Дъното на черно море е изследвано преди време от американски подводници/не се сещам коя година/.Има твърдения ,че там е съществувала една от най древните цивилизации.Скоро дори гледах, че учени смятат за голяма възможността ноевият ковчег да е на дъното на черно море.
цитирай
2. ivantodorov83 - Съгласен съм...
26.08.2009 21:32
... но е само теория. Не е открито нищо още.
цитирай
Търсене

Архив