Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2009 16:43 - Полезни съвети за работа с Windows 7
Автор: ivantodorov83 Категория: Технологии   
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове:
2



image

 В Windows 7 са представени много и интересни функции - за тях ще ви разкажем в тази статия, както и ще споменем някои дребни проблеми , които решите в движение.

 

 

Отваряне на папки в нов процес

    По подразбиране Windows Explorer отваря всички папки в рамките на един процес. Това можете да промените в настройките на папката, но тогава в нов процес ще се отварят всички нови папки. Но в Windows Explorer на Windows 7 може да отваряте и отделни папки в нов процел. Кликнете с десния бутон на мишката върху папката , която искате да отворите в нов процес, като в същото време държите натиснат клавиша Shift. Изберете опцията Open in New Process.

image

 

 

Стартиране на програма от името на друг потребител

    В Windows Vista потребителите можеха да стартират програма от името на администратора, но за пускането й от името на другият потребител се налага да използват команден ред или да настройват опциите на програмата в Properties на иконата. Windows 7 можете да извършвате и двете действия - да стартирате програма както като администратор, така и като друг потребител.

    Кликнете с десния бутон на мишката по иконата, която искате да стартирате от името на друг потребител, като задържите в същото време бутона шифт. Изберете Run as another user.

 

Използване на файловете VHD в Windows 7

    Windows 7 позволява управление на файловете на виртуални дискове (VHD) така, сякаш те са физически устройства. Това е много удобно, пъй като позволява на потребителите на Virtual PC да монтират виртуални дискове директно в операционната система, без да прибягват до допълнителен софтуер.

    Ето как се създава файл на виртуален диск. Кликнете върху Computer с десния бутон на мишката и от Properties в левия панел изберете точка Disk Management. От панела със задачи натиснете бутона Action и изберете Create VHD. Сега можете да настроите местоположението и размера на вашия виртуален диск.

    Как да включите виртуалния диск. Кликнете върху Computer с десния бутон на мишката и от Properties в левия панел изберете точката Disk Management. От панела със задачи натиснете бутона Action и изберете Attach VHD. В появилият се диалогов прозорец можете да посочите местоположението на виртуалния диск и ако искате, да зададете атрибут "само за четене".

    Инициализация на виртуален диск. Кликнете върху Computer с десния бутон на мишката и от Properties в левия панел изберете точка Disk Management. От панела със задачи натиснете бутона Action и изберете Attach VHD файла и Disk Management Service ще пристъпи към неговото монтиране. Когато той е готов (ще смени цвета си на син), кликнете върху него с десния бутон и изберете точка Initialize Disk. В появилия се диалогов прозорец изберете типа на раздела, след което Disk Management Service ще инициализира диска за работа. Щракнете с десния бутон по виртуалния диск, изберете в менюто New Simple Volume и следвайте инструкциите на помощника за създаване на раздели на VHD диска. Сега ако стартирате Windows Explorer, ще видите там още един диск - виртуалният, с който можете да работите като с всеки друг диск.

 

Няколко нови ключа на регистъра за настройка на Desctop Window Manager (DWM)

    В регистъра на Windows 7 има няколко нови ключа, които отговарят за общия вид на Windows Aero. За да редактирате тези ключове, отворете редактора на регистъра и отидете на HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsDWM. Всички нови ключове са от типа DWORD и са наречени по следния начин:

  •     ColorizationAfterglow
  •     ColorizationAfterglowBalance
  •     ColorizationBlurBalance
  •     ColorizationColorBalance
  •     ColorizationGlassReflectionIntensity


Тагове:   Windows,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Архив