Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2009 15:00 - Стоки произведени в китайски предприятия
Автор: ivantodorov83 Категория: Бизнес   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Качеството и обема на продукцията на едно китайско предприятие пряко зависи от това дали е ориентирано изцяло за износ или не. В Китай има много заводи и фабрики, които са ориентирани изцяло към изработка на стоки за износ, по поръчка на чуждестранни клиенти.

Това може да е скромен цех в малко китайско провинциално градче, с оборот от няколко хиляди долара на месец, но най-често са средни и големи предприятия локализирани в китайските индустриални зони, които релизират доста големи обороти.

Качеството на китайските стоки и тяхната цена, не винаги зависи от големината на предприятието, така че едно от основните неща, на които трябва да се обърне особено внимание , при започване на работа с китайски производител, е системата за качествен контрол, наложена в това предприятие.

Номенклатурата на промишлените предприятия, които са експортно ориентирани е доста широка: от дрехи и обувки, до сложно оборудване и високо-технологични продукти. Някои фирми в Китай, произвеждат стоки само за един чуждестранен партньор, някои имат договорни отношения с не повече от двама или трима клиенти.

В тези предприятия, е почти невъзможно да се направят поръчки за производство на китайски стоки - това е елитен производствен пазар. Такива предприятия, доказали се с изработката на качествени китайски стоки, на ниски цени и конкуретно способни на външния пазар, работят с известни компании , изработвайки почти целия асортимент от стоки които те предлагат.


Тагове:   цена,   внос,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив