Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2009 14:10 - Отслабване – безболезнено и ефективно
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 2059 Коментари: 0 Гласове:
0



Една от големите грешки на хората, които искат да отслабнат, е бързането. Хаотично прилагане на диети, гризане на солети, на моркови; само на вода, само на чай; глад; емоционален дискомфорт; ако се свалят 2 -3 килограма – голяма радост, после разочарование от Йо-йо ефекта и т.н.
Съвременната диетология отдавна отрича подобни методи за понижаване на телесното тегло. Диетолозите предлагат един интересен метод, резултатите от които не са толкова бързи, но са трайни. Организмът не е лишен нито от въглехидрати, нито от белтъчини и други необходими за правилното му функциониране вещества. Психиката не е обременена с идеята, че трябва да се гладува, подбраното меню не е догма, винаги една храна може да се замени с друга от същата група.
И така: двата месеца, в зависимост от точния брой дни, трябва да се разделят на четиридневни цикли, през които количеството на въглехидратите трябва да се повишава и понижава по определен ред. Ако провеждате и спортни занимания, можете да свалите половин килограм за 16 дни, без да чувствате умора, главоболие, вялост. Разбира се, трябва да се претегляте винаги сутрин след ставане от сън и в едно и също облекло. За двата месеца можете спокойно да снижите теглото си с два килограма, а при по-бърз метаболизъм и с повече. По-важно е, че това е трайно отслабване, което се постига, като се храните. В следващите 2 месеца още 2 килограма и постепенно стигате до целта. Няма увиснала кожа, няма Йо-йо ефект.

През първия ден от четиридневният цикъл  се приемат  умерено калории от белтъчини, въглехидрати и много малко мазнини от растителен произход.

През втория и третия ден приемът на въглехидрати трябва да е максимално понижен, за да бъде принуден организмът да изразходва запасите си.

На четвъртия ден трябва да се приемат по-голямо количество въглехидрати, за да не започне организмът да разгражда мускулна маса.
Естествено е да се избягват бързите въглехидрати и животинските мазнини, но и те са допустими в минимални количества.

Примерно меню:
1 ден
Закуска: филийка пълнозърнест хляб, омлет (2 яйца), чаша мляко, портокал или грейпфрут
Втора закуска: банан
Обяд: печена риба, салата от варени картофи с копър
Вечеря: 100 г бяла риба, салата, 2 супени лъжици варен ориз
Преди лягане: малка чаша кисело мляко

2 и 3 ден
Закуска: филийка пълнозърнест хляб, омлет (2 яйца), портокал
Втора закуска: малко парче обезмаслено сирене
Обяд: пилешко месо на скара, сирене, салата, варено яйце, ябълка
Вечеря: 200 – 250 г месо (варено, печено), салата от зеле и моркови
Преди лягане: варено яйце

4 ден
Закуска: 2 бисквити  с кисело мляко
Втора закуска: 2 бисквити от овесено брашно
Обяд: ориз или картофи, или макарони
Вечеря: ориз, пилешко или риба
Преди лягане: малка чаша кисело мляко

След 4-ти ден се започва отначало менюто, което в случая е примерно. Вие можете да си изработите свое, като приложите основните принципи и прецените нужните за вас количества от различните храни.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив