Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2009 22:24 - Японци ще строят сграда, висока 4 километра
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 1274 Коментари: 0 Гласове:
0



Вече е факт и проект, предвиждащ строежа на най-високата сграда в света. Замисълът, разбира се, е дело на японски архитекти – от корпорацията „Taisei“.

Името на небостъргача е X-Seed 4000 и сдържа в себе си и нечуваните досега параметри на сградата– застроена площ от 6 квадратни километра и височина - 4 километра.
image
Сградата ще бъде във формата на планина и ще се извисява над земята с 800 етажа. На площта на архитектурното чудо ще могат да живеят между 500 000 и 1 млн. души.Сградата ще бъде една от най-екологичните в света, тъй като по-голямата част от енергията, необходима за функционирането й, ще се добива от слънчевата светлина.

Осветлението и температурата ще могат да се регулират по електронен път. Особена нужда от регулация ще има и атмосферното налягане на горните етажи, тъй като там то ще е значително по-ниско.
image
Учените, направили проекта за X-Seed, са инспирирани от планината Фудзияма, която е по-ниска с 200 м. от проектирания небостъргач – 3.8 километра.

Планът на японците е изключително амбициозен и смел, тъй като за момента най-високата сграда в света, след приключване не строителството й, ще се издига на височина 700 м. Това е кулата Burji Dubai.

За построяването на X-Seed ще са необходими между 300 и 900 млрд. долара.
image
А това е съпоставка на най-високите сгради до момента -
ЦЪК.


Тагове:   учени,   японци,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив