Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2009 21:55 - Обират ни, докато сънуваме
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 2126 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наглостта на бандитите стана безгранична. Те вече обират домовете на хората, докато най-сладко сънуват в леглата си. Точно като в "Клопка" и "Бандата на Оушън" крадците използват дори алпинисти и всякаква модерна техника за заглушаване на аларми и камери, пише "Стандарт".

image

Апашите набелязват жилищата предварително. Те обикновено се насочват към видимо по-богати и луксозни къщи, както и към разсеяни туристи по морето. Такива обири вече са епидемия в цялата страна и по хотелите. За това преди ден премиерът Бойко Борисов и МВР шефът обявиха, че ще бъдат пренасочени много повече полицаи по квартали и курорти.

Няколко човека проучват набелязания обект с дни наред и проследяват кога обикновено семейството си ляга. Тогава идва време за действие. С това се занимават "майстори" с много добра техника и умения. Това обаче са черноработници - обикновено трима или четирима. Те се трудят за "шефа", за когото остава най-тлъстият пай от плячката.

Не ги спира нито зло куче, нито СОТ, нито пък жива охрана, твърдят криминалисти. Апашите влизат тихомълком през отворените балконски врати и прозорци. Ако пък къщите са на няколко етажа или апетитният апартамент е в блок, те си правят специални стълби и от тераса на тераса се качват дори и до IV и VII етаж.

В други случаи използват алпинисти, за да проникнат през покрива. Именно алпинистите са хората, които оглеждат всеки ъгъл на жилището, камерите в него и датчиците, докато санират фасадите. Вече изпитано средство сред обирджиите е да елиминират датчика на охранителната техника.

Това става със съвсем обикновена дъвка или тиксо, които лепят на алармата. Ако има и видеокамери, пръскат обективите им с пяна. Алармите се включват и бандитите се скриват в дома. В това време охранителите вече са пред къщата или апартамента, откъдето идва сигналът.

При огледа обаче те не виждат нито счупени прозорци, нито разбити врати. В такъв случай гардовете не могат да влязат на оглед. Алпинистите използват това и стоят в жилището. След като гардовете си тръгнат, те имат достатъчно време да оберат дома. Повечето крадци обикновено приспиват СОТ със специални устройства - т.нар. джамери.

Те струват около $200. Със скенер се установява на каква честота работи охранителната техника и устройството за заглушаване се настройва на нея. След настройването на джамера започва излъчване на същата честота, на която е и СОТ.

Така в командния център на охранителите не пристига информацията от датчиците в обекта. Заглушаването отнема няколко минути. Срещу него обаче се вземат мерки. Такива са новите датчици за охрана, които имат т. нар. антимаска, твърдят в бранша.

Тя не позволява на устройството да спре да подава сигнал, въпреки че има поставени лепенка или пяна.

Надписът "Внимание, зло куче" също не спира апашите. За да го приспят, те слагат ривотрил в бисквитка или месо. Понякога при нощните похождения обриджиите упояват дори и спящите домакини, като притискат към лицето им носни кърпички с хлороформ, точно както по филмите.

Или пък ги пръскат обилно със спрей за защита. Тогава жертвата заспива още по-дълбоко, а апашите действат. Такива кражби се разкриват много трудно, защото "майсторите" в бранша не оставят следи.


Тагове:   обират,


Гласувай:
1



1. анонимен - @
19.08.2009 22:14
Вижте, аз разсъждавам по следния начин! Увеличаването на квартирните кражби е симптом, че обществото отива на зле.

Ако едно общество се развива постъпателно, то квартирните кражби са рядкост и намаляват. Обикновено се набелязва човек за сплашване, нумизмат или нещо като в „бандата на Оушън“ или пък човек, държащ крупна сума пари или други бързоликвидни ценности в дома или офиса си. Да се краде покъщнина е трудно, тя трудно се и реализира. Особено от панелените апартаменти.

Тук става въпрос за обществено изтъпление, което е форсирано от кризата в България. Квартирните кражби са престъпление на разкапващото се общество, освен ако не са поръчани от определени застрахователи с цел активизиране на друг сектор :)
цитирай
Търсене

Архив