Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 11:58 - Рекордни температури в България днес и утре
Автор: ivantodorov83 Категория: Новини   
Прочетен: 406 Коментари: 0 Гласове:
0



  По данни на Националния институт по хидрология и метеорология към БАН, в следобедните часове температурите ще надвишат 35 градуса, а в отделни райони в низините ще бъдат над 40 градуса, до 42-43 градуса. Под 35 градуса се очаква да бъдат температурите по Черноморието, но там влажността на въздуха ще бъде висока.
image
   Препоръчва се хората да избягват престой на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци, да не употребяват алкохол.

Не повече от 10-12 градуса трябва да бъде разликата между температурата на климатизирано помещение и външната температура, предупреждават експерти. При влизане в автомобил трябва да се отворят прозорците и по възможност да се проветри.

Резкият "преход" от топло към студено и обратно, при температурна разлика над 10 градуса, може да предизвика колапс, особено при пациенти със сърдечно-съдови заболявания.

Захлаждане ще настъпи в неделя, 26 юли, когато от северозапад ще нахлуе по-хладен въздух и температурите ще се понижат чувствително - с 10-15 градуса.   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив