Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2010 15:10 - US учени правят 1000 пъти по-бърз интернет
Автор: ivantodorov83 Категория: Новини   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0



автор(и): 24 Часа
image

Нов начин на организиране на оптичните мрежи може да направи интернета 100 до 1000 пъти по-бърз, съобщи сайтът hothardware. Технологията е разработена от изследователи под ръководството на Винсент Чан от Масачузетския технологичен институт и проф. Ъруин Джейкъбс.

Методът подменя елекстрическите сигнали в рутeрите с оптични, които са значително по-бързи. Затова той е наречен превключване на оптичния поток. Освен че позволява по-висока скорост, методът е и по-евтин, тъй като намалява количеството на изразходваната енергия.

Рутерите приемат оптични сигнали от различни посоки по едно и също време. За да ги съхранят, докато ги обработват, ги превръщат в електрически. След това сигналите отново се превръщат в оптически, за да могат да бъдат изпратени. Всичко това отнема време и енергия.

Технологията, разработена от Чан и Джейкъбс, елиминира нуждата от тези преобразувания. Те са установили определена пътека между две точки, които обменят огромен обем информация.

Рутерите по нея могат да получават сигнали само от една посока и да ги изпращат също само в една посока. Това премахва нуждатаот преобразуване на оптичните сигнали в електрически и обратно. По-високата скорост ще позволи на всеки да ползва повече високочестотни апликации, обяснява Винсент Чан.




Тагове:   учени,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив