Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2010 12:52 - Кристалните черепи – компютри от миналото, спасители на бъдещето
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 1701 Коментари: 0 Гласове:
2



imageСпоред древна легенда на народите от Латинска Америка съществуват 13 магически кристални черепа, в които се съхраняват невъобразими количества информация за миналото и бъдещето на света. Когато те се съберат на едно място, на Земята ще настъпят кардинални промени. Вече са открити над 15 древни черепа, строго охранявани в музеи и частни колекции.

Съществуват стотици произведения от кристал във формата на човешки черепи. Но само няколко от тях са обвити в мистерия. Те са древни, изящно изработени и в такова противоречие с принципите на съвременната наука, че практически не би трябвало да съществуват.

Днес са познати около 15 черепа, за които се смята, че са дело на древни цивилизации. Повечето от тях произхождат от Латинска Америка, но има намерени и в Азия. Най-известният е черепът от Лабаантум. Той е първенец по няколко показателя – изработен е от най-чист планински кристал, почти без грешка копира човешката анатомия, а откривателят му се слави като „живия Индиана Джоунс”.

imageПрез 1924 г. авантюристът и любител археолог Ф. А. МичълХеджис потегля с експедиция, спонсорирана от Британския музей, към Британски Хондурас, днешен Белиз. Започват разкопки в древния град на майската цивилизация Лабаантум. В експедицията участва и осиновената дъщеря на Хеджис - Анна.

В деня на 17-ия си рожден ден момичето получава най-невероятния подарък – близо до старинен олтар открива кристален череп. Той е съвсем като истински по форма и размер, само долната челюст липсва. По разказите на бащата индианците, помощници при разкопките, започнали да ликуват и да се кланят пред невижданото творение. Те разяснили, че това е древен култов предмет, обвит в легенди и притежаващ невероятни способности. Развълнуваните местни отказали да продължат работа, затова археологът бил принуден да подари черепа на местния вожд. Междувременно долната челюст била открита на няколко метра от олтара. При завършване на разкопките през 1927 г. вождът върнал находката на откривателите й.

Славата на г-н Хеджис като разказвач на вълнуващи истории обаче кара мнозина да се усъмнят в неговия разказ. Съмненията се засилват с публикуването на книгите му, в които той се представя като истинския Индиана Джоунс.

Черепът бива подложен на редица изследвания в лабораториите на "Хюлет-Пакард". От 1964 до 1970 г. реставраторът Франк Дорленд установява поредица от граничещи с абсурда особености. Долната челюст е изработена от същия къс планински кристал като самия череп. Парчета с такава големина са изключително редки. Но по-голяма загадка пред престижната лаборатория поставя самият начин на обработване.

Кристалите се образуват постепенно около специфична ос. Обработката им е възможна само по посока на растежа. Наруши ли се това правило – минералът се разпилява на дребни парчета. За най-голямо учудване на всички находката на Анна била изработена именно по невероятния начин – обратно на оста. Освен това по творението няма следи от полиране, което е абсолютно непостижимо със съвременните методи. По-късно същото е установено и за други от древните черепи.

Черепът от Лабаантум проявил пред Дорленд и други невероятни способности. Една вечер очите му започнали да светят. Стъписаният изследовател успява да разбули поне тази мистерия. Оказва се, че небцето е изработено като 45-градусова призма. Тя пречупва светлината и я изпраща право към очните кухини.

Рeпликата на скептиците на закъснява много. Рудолф Дистелбергер от Художественоисторическия музей във Виена провежда свои изследвания и заключава, че чудото е дело на съвременен майстор. Според него бащата го е поръчал на някоя фирма, след което го е заровил до олтара, за да зарадва дъщеря си за рождения й ден. Вземайки предвид съвършената обработка, неговите предположения се оказват по-невероятни дори от теориите, че е подарък от извънземна цивилизация.

image През годините се налага мнението, че този череп заедно с останалите древни са мощни „компютри” - в кристалната им решетка е закодирано невероятно количество информация. От какво естество - все още няма достатъчно официални данни. Факт е, че повечето черепи се пазят в частни колекции и са малцина тези, които имат достъп до тях. Факт е също, че Анна Хеджис през целия си живот говори за свръхестествените способности на своето притежание. Тя доживява до 100-годишна възраст, радвайки се на добро здраве и бистър ум.

През 1863 г. по данни на Британския музей започва и мистерията с друг популярен череп. Той е открит в древен гроб неизвестно точно къде из Латинска Америка от испански офицер. По-късно е закупен от прочутата американска бижутерска компания „Тифани”. Години наред находката се съхранява в Музея на човечеството в Лондон, а днес е част от колекцията на Британския музей.

Освен него има само още един череп, който се съхранява в музей. Намира се в сбирката на института „Смитсониън” във Вашингтон. И двата са подложени на чести опити от страна на учени, опитващи се по всякакъв начин да развенчаят паранормалните им способности и древен произход.

За разлика от тях всички останали, притежавани от частни колекции, се изследват точно в обратната насока. С тях се работи с цел разкодиране на записаната в тях информация и експериментиране на свръхестествените им възможности. Въпреки авторитета на двата музея множество изследователи настояват за автентичността на мистичните черепи. Тогава отворен остава въпросът: откъде все пак са се взели на Земята?


Тагове:   миналото,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив