Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2009 22:00 - Цена на Автокаско
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато избирате застраховка автокаско има няколко основни фактора за избора на компанията, в която ще сключите застраховката.

За правилният избор имат значение много неща, но цената на застраховката играе голяма роля. За това трябва да сте на ясно за някои фактори, които формират цената на застраховката Автокаско.

Цена на автокаско

При образуването на цената на вашата застраховка автокаско имат значение следните фактори:

1. Застрахователна стойност

Това е стойността на застраховане на автомобила ви. Особено за автомобилите, които са купени на старо е трудно да се определи точната цена и поради тази причина вие само определяте застрахователната стойност на застраховката. Естествено не можете да застраховате колата си за 10 пъти повече отколкото реално струва. Но като цяло стойността на застраховката зависи от тази сума.

2. За какво се използва автомобила

Предназначението на автомобила има значение. Например, ако автомобила се използва за лични цели застраховката е евтина, отколкото ако автомобила се използва за таксиметров автомобил.

3. Годината на производство

Колкото по - нова е колата ви, толкова по - малък процент от застрахователната стойност се заплаща.

4. Виновно причинени ПТП-та

За застраховка грацданска отговорнсот повечето компании налагат по - високи цени на застраховките ако сте извършили виновно причинени ПТП-та. Тази система се нарича бонус - малус и някои компании я предлагат и за застраховките автокаско.

5. Къде сте сключили застраховка гражданска отговорност.

Повечето застрахователни компании предлагат отстъпка от цената на застраховките автокаско, ако сте сключили застраховка гражданска отговорност при тях. Различни компании предлагат различни проценти отстъпки, като отстъпките са от порядъка на 5 или 10 процента. Това е много добър начин да получим отстъпка от цената на застраховката автокаско.




Тагове:   цена,   автокаско,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив