Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 14:47 - Срещу 1500 евро на вечер можете да живеете в замък
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
0



Ако мечтаете да живеете така, както живее съвременната аристокрация в Италия, няма пречка това да стане. Разбира се, срещу известна сума пари, като се има предвид, че всичко се плаща.

Сватба, юбилей или някакво друго събитие могат да бъдат само претекст, за да си наемете един от замъците на Ботуша. Техните стопани, въпреки че са със синя кръв, имат нужда от много пари за поддържането им и затова с радост ще ви ги наемат.

За вас пък може да бъде приятен случай да избягате от ежедневието и да си поживеете с някоя принцеса или графиня като съседка по стая. Хубавото е, че собственичката на замъка не изчезва от него, докато той е на ваше разположение, а остава в една от стаите и с удоволствие ви развежда из него. Графиня Консолата Бераудо ди Пралормо е една от италианските аристократки с най-богат опит в бизнеса със замъците.

Тя живее в селце с 1500 жители до Ланге, в областта Пиемонт. Нейният замък е собственост на семейството й от 1680 година. Преди 13 години обаче си дава сметка, че освен всичко друго, замъкът й може да служи за бизнес.

Той обаче стартира постепенно - в началото замъкът бива даван под наем за изложби. Голямата промяна идва през 2000, когато с помощта на една фирма графинята отдава под наем две крила с конюшни и складове за жито за организирането на различни събития - от сватби до симпозиуми и модни ревюта.

В замъка има 50 стаи, което напълно позволява на стопанката му да се изолира от гостите си, докато се занимава с хотелиерство.

Графинята обаче обича да е сред посетителите и да обяснява историята на картините или на лампиона, подарък от крал Виктор-Емануил. Цената на човек е направо смешна- 18 евро. Разбира се, храната е отделно. Опит в този бизнес има и принц Паоло Боромео д"Ада, който притежава замъка във Виковаро, на магистралата от Рим за град Акуила.

Принцът е доста практичен човек и си дава сметка, че за да задържи замъка си от 5000 кв.м. с четири кули, тряба да плаща по някакъв начин издръжката му. Затова и го дава под наем за всякакъв вид събития - не само на приятели на приятелите, а и на обикновени хора.

Срещу 1500 евро на вечер всеки, който пожелае, може да има на разположение салоните на замъка плюс частен паркинг. В сметката влизат и разходите за осветление. Друг символ на аристокрацията, отдала се на бизнес, е Мария Паче Одескалки Реки, която управлява с желязна ръка Замъка във Фалконара, Сицилия.

Той също се дава под наем за балове или сватби. В Сицилия обаче гъмжи от аристократи, които печелят от замъците си. Не липсват възможности и в Рим - в двореца "Дориа Памфили" например можете да празнувате по незабравим начин, танцувайки сред картини на Веласкес и бюстове на Боромини.


Ето някои предложения за замъци, които може да се наемат: "Крешенца", близо до Рим;
Замъкът във Виковаро-на излизане от Рим в посока Акуила;
Замъкът в Кастел Фузано, близо до Рим;
Замъкът "Одескалки" на езерото Брачано, до Рим (той беше нает неотдавна и от Том Круз за сватбата му);
Замъкът в Пратика ди Маре, близо до Рим;
Замъкът в Кастеламаре, близо до Неапол;
Замъкът в Соланто, близо до Палермо;
Замъкът във Фалконара, близо до Джела;
Замъкът в Гуарене, близо до Кунео;
Замъкът в Монтичело, близо до Алба;
Замъкът в Пралормо, близо до Торино.



Тагове:   вечер,   можете,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив