Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 15:58 - Ученият, който победи рака в 1934 г.
Автор: ivantodorov83 Категория: Други   
Прочетен: 6195 Коментари: 12 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageРоял Райф става жертва на лекарската асоциация на САЩ


През 1934 г. Роял Райф под надзора на утвърдени доктори излекува 16 раково болни пациенти. Фактът е доказан с клетвени декларации от медицински експерти – за 4 до 6 седмици безнадеждни случаи влизат в ремисия. На практика всички пациенти, лекувани с честотен инструмент на Райф, оздравяват без никакви странични ефекти.

Райф e роден през 1888 г. в Небраска. Учи оптика в Хайделберг, Германия, където практикува в местната фабрика на „Карл Цайс“.

В края на 20-те години той създава своя универсален микроскоп с уникална мощност. Твърди, че с негова помощ наблюдава вируса на рака. За системата на уреда му се знае само, че използва голям брой кварцови призми и лещи, с които компенсира загубите на светлинен сигнал при преминаването му през въздуха.

Освен това по думите на сътрудниците му Райф постига контрастност на изображенията, като използва различни начини за осветяване на изследвания образец. Той решил да използва този метод, след като разбрал, че известните тогава лабораторни оцветители имат прекалено едри молекули за обектите на изследване. Освен това те обикновено са смъртоносни за проучваните микроорганизми. Електронните микроскопи също убиват разглежданите живи организми – а Райф се интересувал от действащите вируси.

image Тъй като никой не можел да обясни качеството на изображенията на универсалния микроскоп, тогавашната медицинска и инженерна общност се отдръпва от изобретателя. Започва кампания срещу него, в която не липсват лични нападки и заплахи.

Райф обаче не се интересува от признанието на съсловието. С уреда си той разкрива етапите от живота на раковия вирус. Подлагайки го на облъчване с радиовълни,

открива онези честоти, при чието въздействие причинителят на болестта загива от бърза смърт

Честотите са в диапазона 10 kHz - 100 MHz. След няколко години на експериментиране той създава честотен инструмент, който се настройва да унищожава различни вируси. Именно с такова облъчване са лекувани пациентите му през 1934 г. Един терапевтичен сеанс трае 3 минути, след което на болния се дава тридневна почивка. През това време лимфната система изхвърля останките на умъртвените вируси от тялото. Следват няколко нови сеанса

и пациентът си отива напълно излекуван

image На 20 ноември 1934 г. главният покровител на Райф др. Милбанк Джонсън организира вечеря за изобретателя в своето имение в Калифорния. Над 30 известни доктори от различни краища на САЩ се събират под надслов „Краят на всички болести“. Скоро след това обаче никой от присъствалите не си „спомня“ за приема. Според Бари Лайнс, автор на книга за Ралф, срещу лечителя, който няма диплом за лекарско образование, въстава Американската асоциация на медиците. Лекарите, които въпреки натиска на асоциацията продължават да ползват честотния инструмент, биват лишени от право да практикуват. Универсалните микроскопи, закупени от клиенти на Райф,

се конфискуват и унищожават

През 50-те години на ХХ в. някой си Джон Крейн възражда науката на Райф и пресъздава инструмента. С него помага на десетки. Успешно лекува очни пердета, но и ракови бучки. Крейн обаче е даден под съд от лекарската асоциация, в лабораторията му нахлува полиция, която конфискува и унищожава уредите и чертежите му. Не му позволяват да използва конфискуваните материали в своя защита на процеса.

Въпреки свидетелствата на 14 излекувани пациенти той е осъден на 10 г. затвор, от които излежава 3. При обжалванията никой не успява да докаже престъпен умисъл в действията му.

Преследването, на което е подложен Райф, дава своето отражение върху здравето и самочувствието му. През 1971 г. той умира в болница в Калифорния, според медицинското заключение – след като взема смес от валиум и алкохол.

Днес науката признава, че поне 15% от онкологичните заболявания се причиняват

от един или друг вирус. Но знанието за честотната смъртност на вредните организми и за уреда, излекувал безнадеждно болни може би завинаги е изгубено.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. semtomovi - Мн благодаря
30.07.2010 16:03
Чудесна информация
цитирай
2. semtomovi - кой ще докаже
30.07.2010 16:05
А дали той самият е взел тази смес, или както обикновено в САЩ с такива хора става... им се дава "насилствено"? Кой знае
цитирай
3. ivantodorov83 - Едва ли сам се е отровил
30.07.2010 16:09
Помогнали са му
цитирай
4. анонимен - Малко повечко по темата
30.07.2010 19:21
Пич, не зная какъв ти е източника, но има няколко неточности в биографията на д-р Р.Реймънд Райф.
1. Известен е с разработките си в областта на оптиката - създаденият през началото на 30-те универсален призматичен микроскоп позволявал резолюции до зашеметяващите 31 000 диаметъра и увеличение над 60 000 диаметъра. Разгромяващ т.н. теоретична граница на Абе за максималната разделителна способност ограничаваща в рамките между 2500 и 5000 диаметъра на който и да е ултравиолетов микроскоп. Допълнително, с помощта на прецизни фотографски техники за увеличаване, д-р Райф е успял да постигне увеличение от 300 000 диаметъра. Изчисленията му показвали, че ултраоптическия проекционен микроскоп може да дава ясни изображения с увеличение 250 000 диаметъра и да показва и фотографира вируси в активно състояние.
По това време, Американската корпорация по радио (ARC) масово налага електронна микроскопия на база проекционния микроскоп на Фон Лауе. Той дава достатъчно увеличение за да се разкрие кристалната структурата на минералите, но преминаващите през образците рентгенови лъчи и използваните оцветители на метална основа убиват всички живи организми, в това число и приготвяните проби. С използването на принципно новата и различна технология на т.н. „самооцветяване" чрез флуоресценция д-р Райф осъществил набюдаването и фотографирането на живи образци на всякакви патогени, дори можело да се различи преминаването им от латентно в активно състояние за определен период от време. Флуоресцентното оцветяване позволявало и заснемането и каталогизирането на всеки патоген.
2. Д-р Райф по образование и бил патолог, работил като шофьор по време на Голямата депресия и като изобретател на медицинска техника. Успял е последователно да изолира и заснеме причинителите на рака - VH и VY вирусите. Осъзнал навреме основния недосттатък на електронната микроскопия, че унищожаването на вирусните образци става още по време на подготовката на образеца, тъй като той се поставяв във вакуум и се оцветява...
цитирай
5. raders - Все се чудя защо така всички тези ...
30.07.2010 19:29
Все се чудя защо така всички тези полезни знания от всякакво естество, които са в помощ на науката и хората, внезапно биват атакувани и отблъснати от някой си, ползващ услугите на държавата. Пита се по каква причина някой иска хората да страдат, ако е истина, изобщо, всичко написано тук?
цитирай
6. анонимен - продължение от 4
30.07.2010 20:00
... и се оцветява посредством бомбардировка с метални йони. След това пробата се облъчва с високоскоростен поток от електрони, последователно ускоряван от поредица електромагнитни лещи. Получените изображения се проектират върху луминесцентен екран или направо върху фотографска плака. Подход твърде добър за проби от минерали, но изцяло не приложим за живи образци поради унищожаване на пробите. Д-р Райф е знаел, че вирусите и бактериите могат да бъдат унищожени, ако се изложат на ултравиолетова светлина с определена честота. Разроботил и е разполагал и с устройството позволяващо му да наблюдава и заснема патогените. След дълги лутания и опити е открил че открил, че смъртоносните вируси преминават много бързо от латентно в активно състояние при облъчване с радиациите на специфични елементи, най-вече на радий и кобалт-60. А медицината се опитвала да лекува рака със същите тези излъчвания! Активираните неон и аргон също засилвали вирулентната активност на латентните култури. Докато един ден не използвал тиратрон с висока мощност
- бърз високоволтов превключвател, пълен със смес от водород и хелий, използван в диатермичните и в радарните системи. Разработеният на база лампата генератор на изключително кратки електроимпулси, бил с нагласена полярност за изпускане на електроположителни лъчи с определена продължителност, без тези от рентгеновия обхват. Още с първите пускове попаднал на обхват разпрашаващ вирусните образци. Така започнал да изпълва каталога с фино настроени смъртоносни честоти. Най-напред започнал опитите върху себе си. С опитите осъзнал, че при унищожаването на вирусите и бактериите се отделят много токсини и затова организмът се нуждае от период на детоксикция. Благодарение на почти мигновенното изцеление към устройствата му се проявил небивал интерес и много скоро в някои болнични центрове започнало лечението на болни в напреднал стадий на туберкулоза и рак. И 15 те болни от рак били излекувани за два месеца, а лечението удостоверено от Университета на..
цитирай
7. анонимен - продължение от 6 (Из "Изгубените открития", автор Джери Василатос)
30.07.2010 20:13
... Южна Калифорния. Били открити още три клиники с главен медицински инспектор д-р Джонсън. Сред участващите лекари били д-р Джеймс Коуч, д-р Артър Йейл, д-р Р. Хаймър, д-р Р. Стафорд и още много други. Клиниките били отворени между 1934 и 1938 г. и броят на успешните лечения е толкова голям, че е невъзможно да бъдат изброени тук, без да се препечатат списъците на Райф. Всеки случай бивал съобщаван и потвърждаван от външни специалисти.
През 1939 г. д-р Райф бил официално поканен да направи изявление пред Кралското медицинско дружество, което неотдавна потвърдило откритията му. Бил помолен да представи всички възможни филми, диапозитиви и апаратура. Д-р Р. Сийдъл съобщил за откритията и официално представил лъчевата система на Райф за лечение на рак в списанието на института „Франклин" (том 237, № 2 от февруари 1944 г. ). Било обявено създаването на „Рей Бийм Тюб Корпорейшън", която скоро щяла да представи на медицинския свят няколко модела апарати. Висококвалифицирани болнични служители и водещи лекари
били готови да възприемат и прилагат новия метод на лечение. Появило се ново средство за контролиране и унищожаване на всеки вид болести - достатъчно било само да се натисне едно копче. Тази терапия неминуемо щяла да промени фармакологията и качеството на живот, но и микроскопите на Райф конкурирали Американската корпорация за радио и нейните доходоносни електронни микроскопи. Лъчевата система на Райф заплашвала да заличи приетите фармацевтични методи за лечение. Подобни перспективи не се нравели на
застрашените корпорации. Д-р Райф разработил средства за лечение,
които вършели работа. Затова и се пристъпило към систематичното унищожаване на неговото постижение. Мащабно упражнявания контрол над обществото, който неизбежно е свързван с корпоративни тръстове и правителствени организации, казал тежката си дума и Райф и сподвижниците му
били съсипани чрез поредица от дела. На края Федералният съд постановил изземане, конфискуване и унищожене на лъчевите устройства.
цитирай
8. анонимен - продължение от 7 (Из "Изгубените открития", автор Джери Василатос)
30.07.2010 20:19
Всички с изключение на д-р Коуч и д-р Йейл доброволно върнали устройствата си. По-късно двамата хирурзи заявили, че през изминалите двадесет и две години след процеса излекували успешно хиляди пациенти с помощта на тайно запазените устройства на д-р Райф. Д-р Йейл публикувал подробен и стегнат хронологичен списък на пациентите, третирани и излекувани от него през този период. Въпреки факта, че шестдесет процента от постъпилите при него тежки (ракови) случаи не се поддавали на опериране и за тях нямало никаква надежда, д-р Йейл показал, че всички тези пациенти са все още живи.

Редакторът и главният цензор на Асоциацията „Фишбейн" се погрижил името на Райф да бъде изтрито от всички излезли публикации, нито едно научно издание да не публикува негови материали и в нито един официален документ да не се споменава за постиженията му. Поведението му е повече от подозрително - особено като се има предвид, че Фишбейн е тясно свързан с фармацевтичните
тръстове.

Контролът върху обществото се превърна в основна тема след края на Втората световна война. Модифицирането и регулирането на обществената мисъл чрез законови и финансови мерки доведе откритията и истинското развитие на технологиите до мъртва точка. Откритията, способни да променят света, могат да се правят, но не и да получат разпространение. Леченията на заболяванията могат да се потвърдят и одобрят, но не и да се прилагат на практика.

Светът се движи от постоянния поток свободни научни открития. На фундаментално ниво тези открития са истински пророчества за обществото. Докато миналите епохи просто са приветствали и приемали всяко ново откритие, съвременният начин на мислене се ръководи единствено от финансови интереси.

Ако си направим труда да проверим отчетите, ако видим къде отиват милиардите долари, предназначени за научни изследвания, ще се натъкнем на зашеметяваща диспропорция. Как е възможно медицинските проучвания през XIX век да са довели до изработването на превърнали се в „стандарт" методи на лечение, ..
цитирай
9. анонимен - продължение от 8 (Из "Изгубените открития", автор Джери Василатос)
30.07.2010 20:22
...
Едно кратко изчисление може да ни покаже способността на медицината
да открие химична ваксина срещу всеки смъртоносен вирус.
Необходимото за целта време надхвърля няколко хилядолетия. А Райф открил единствената разумна техника за унищожаване на всяка една вирусна инфекция. И тази техника не е фармакологична.
Заличаването й още в началните етапи на нейното развитие би било логично за онези, които влагат сериозни суми в химичните терапии. Систематичното унищожаване на много подобни (документирани)
начини на лечения ясно разкриват цялата истина.
Медицинските власти твърдят, че „няма открито средство за унищожаване
на вирусите". Резултатите от неотдавнашните опити с „върнатите" лъчеви устройства на Райф противоречат на това становище.
Д-р Райф разглеждал микробите не като химични, а като механични системи. Вибрацията убивала патогените само с натискане на едно копче. Едно единствено такова устройство лесно може да бъде настроено по такъв начин, че да унищожи всеки смъртоносен патоген.

Медицинските лаборатории на Калифорнийския университет, лабораторията „Калбфелд", диагностичната лаборатория в Пало Алто и експерименталната лаборатория в Сан Диего единодушно твърдят, че системата на Райф е напълно безопасна за използване. Федералната администрация по храните и лекарствата обаче продължава да се придържа към официалното становище относно лъчевата система на Райф и отказва да прави каквито и да било изявления относно доказаната й ефективност при хиляди случаи на лечение на рак.

...............................................

Тъжно, но факт! Ние сме роби и заложници в играта за власт и пари!
цитирай
10. ivantodorov83 - А по интересен е въпроса...
31.07.2010 09:44
кои сме "ние" и кои са тези дето си играят тази игра за власт и пари?
цитирай
11. raders - Въпросът е, излекуваният дали е ...
31.07.2010 23:05
Въпросът е, излекуваният дали е оживявал после? :)
цитирай
12. ivantodorov83 - И да не е какво от това?
01.08.2010 11:20
Може и кола да го е блъснала после. Важното е че е излекуван.
цитирай
Търсене

Архив