Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2009 14:27 - България вече има прозрачен Министерски съвет
Автор: ivantodorov83 Категория: Политика   
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове:
1



Системата за правна информация на Министерския съвет - PRIS вече е публично достъпна. С всички постановления, разпореждания и решения, взети от правителствата на Република България от 1990 г. досега, гражданите могат да се запознаят на интернет адрес pris.government.bg или през линка в интернет страницата на МС government.bg, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, информира Стандарт.

  image

Отварянето на правно-информационната система за външни потребители е станало по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Целта била да се улесни достъпът до информация и като гаранция за заявената воля на правителството да работи прозрачно.

Голяма част от актовете на МС досега оставаха непознати за обществото, тъй като не подлежат на обнародване. Сред тях са такива решения от висок обществен интерес, като това за разделение на дейностите, финансирани чрез общинските бюджети на местни и делегирани от държавата; за приема на студенти; за таксите за кандидатстване във ВУЗ и др., посочват от МС.

Системата се пуска в максимално кратки срокове поради големия интерес към нея. В момента се работи по усъвършенстването й.



Тагове:   съвет,   Министерски,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив