Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 17:00 - Китай забрани на Google да предлага някои от услугите си
Автор: ivantodorov83 Категория: Технологии   
Прочетен: 859 Коментари: 0 Гласове:
0



Правителството на най-многочислената страна в света нареди на Google да спре достъпа до някои от функциите на китайския клон на търсачката си. Сред тях е забраната за достъп до чуждестранни сайтове през Google, както и услугата, която предлага множество възможности за търсене според първите символи, които потребителят въведе в полето.

image Китайският Google вече е сериозно "осакатен".

Освен забраната правителството е наложило наказание върху китайската част на Google заради това, че продължава да публикува препратки към сайтове с порнографско съдържание. В четвъртък правителството за пореден път е изпратило искане към търсачката да ограничи подобен тип търсения, а в петък, след като то не е било удовлетворено, на компанията е наложена санкция, предава „Файненшъл Таймс“, цитирайки държавната медия в комунистическата страна.

Реакцията на правителството по повод ограничаването на услугите на Google е свързана със слабото изпълнение на новата заповед от Пекин всеки новозакупен компютър да има цензуриращ софтуер, който блокира достъпа до сайтове не просто с порнографско, но и само с вулгарно съдържание.

Наскоро Китай задмина САЩ по броя на интернет-активни потребители в страната. В азиатската страна те са вече над 300 милиона.

Правителството усилено работи по санкционирането на сайтове с порнографско, нецензурно и вулгарно съдържание.

„Ако ограниченията продължат повече от няколко дни, бизнесът на Google в Китай ще се стесни сериозно. Вследствие на предприетите мерки трафикът към интернет въобще най-вероятно ще намалее драстично“, заяви Едуард Ю, изпълнителен директор на компания на уеб-проучвания в Пекин.



Тагове:   google,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив