Към момента стотици дизайнери и инженери работят над темата компютърни мишки,за да бъде изобретено и въведеното устройството удобно на своите ползватели.Изобретени са десетки различни форми на корпуса,повишена е точността на действие на компютърния „гризач”,променени са принципите на неговата работа.
Една от най-интересните разработки в това направление през последните години може да се признае на изобретението на специалистите от канадската компания Deanmark.Те са създали компютърна мишка,която се облича на ръката подобно на ръкавица.Както се вижда на снимката устройството под название AirMouse се слага на показалеца и средния пръст на ръката.
По този начин се получава подобие на ръкавици за работа във виртуална реалност,която сме виждали във фантастичните филми.За движението на манипулатора AirMouse се използва лазарен сенсор, взаимодействието с компютъра се осъществява чрез беспроводен интерфейс.Устройството може да работи без да се зарежда цяла седмица,неговата активност произхожда от намиращите се в китките на ръката позиции.Освен това AirMouse дава възможност да се печата на клавиетурата и да се ползва мишката едновременно,за продажба тази система,ще се появи в близката половин година на цена $129.
“Фейсбук” излиза онлайн Бен Мезрич ...
Николета Лозанова отново гола и прекрасн...
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски