Нов начин на организиране на оптичните мрежи може да направи интернета 100 до 1000 пъти по-бърз, съобщи сайтът hothardware. Технологията е разработена от изследователи под ръководството на Винсент Чан от Масачузетския технологичен институт и проф. Ъруин Джейкъбс.
Методът подменя елекстрическите сигнали в рутeрите с оптични, които са значително по-бързи. Затова той е наречен превключване на оптичния поток. Освен че позволява по-висока скорост, методът е и по-евтин, тъй като намалява количеството на изразходваната енергия.
Рутерите приемат оптични сигнали от различни посоки по едно и също време. За да ги съхранят, докато ги обработват, ги превръщат в електрически. След това сигналите отново се превръщат в оптически, за да могат да бъдат изпратени. Всичко това отнема време и енергия.
Технологията, разработена от Чан и Джейкъбс, елиминира нуждата от тези преобразувания. Те са установили определена пътека между две точки, които обменят огромен обем информация.
Рутерите по нея могат да получават сигнали само от една посока и да ги изпращат също само в една посока. Това премахва нуждатаот преобразуване на оптичните сигнали в електрически и обратно. По-високата скорост ще позволи на всеки да ползва повече високочестотни апликации, обяснява Винсент Чан.
2. Паниран кашкавал
3. Омлет с шунка и гъби
4. Бъркани яйца с пресен лук
5. Пилешка курбан чорба
6. Агнешка чорба със спанак
7. Постна доматена супа
8. Свински кебап „Паприка“
9. Пържоли с дробчета
10. Картофени гнезда
11. Таратор с моркови
12. Салата от печени чушки и лук
13. Яйца на очи по панагюрски
14. Селска рибена чорба
15. Чорба от зрял боб по странджански
16. Супа от прясно зеле
17. Манастирска яхния от сини сливи
18. Шкембе-чорба по шуменски
19. Праз с кисело зеле
20. Маслини с ориз по македонски
21. Скумрия с доматен сос
22. Гювеч с риба по манастирски
23. Охлюви с ориз по манастирски
24. Задушено пиле по тракийски
25. Пълнено петле по македонски
26. Патица с вино
27. Яхния с овнешко по македонски
28. Кебапчета по дупнишки
29. Телешко със зелен фасул
30. Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски